Ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης με πλούσιες δράσεις από Δήμους Λάρνακας και Πάφου

Με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ως μείζονα ζητήματα στην επικαιρότητα και με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών για την υποστήριξη και ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στην κυπριακή κοινωνία, ο Δήμος Πάφου και οι υπόλοιποι εταίροι προχωρούν στην εφαρμογή του Έργου «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές».

Την υπογραφή της Συμφωνίας Επιδότησης υπέγραψαν η Άντρη Χριστοδουλίδου – Τσαρτσάλη η εκ μέρους του Δήμου Πάφου και του ΣΚΕ Γεροσκήπου και ο Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων Κωνσταντίνος Κυπριανού, ο Ανδρέας Λουκά, Αν. Δημοτικός Γραμματέας εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο πρόγραμμα, μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένες δραστηριότητες και υπηρεσίες απευθύνεται τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες για την ενημέρωση, εκπαίδευση και κοινωνική στήριξή τους, όσο και στον ντόπιο πληθυσμό για να καλλιεργήσει το αίσθημα του αλληλοσεβασμού και να καταπολεμήσει την αναπαραγωγή ρατσιστικών προκαταλήψεων και στερεοτύπων απέναντι στους υπηκόους τρίτων χωρών.

Όπως αναφέρεται, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαπολιτισμικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων των Υπηκόων Τρίτων Χωρών και συνεχείς δράσεις ενημέρωσης στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (90%) και την Κυπριακή Δημοκρατία(10%), με συνολικό προϋπολογισμό περί τις 100 χιλιάδες ευρώ και θα διαρκέσει 18 μήνες, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ