Ενώπιον Βουλευτών, πρώην Υπουργών ο «Ορέστης», την ώρα που «σειόταν» η χώρα από την δολοφονία της Marry Rose (Εικόνα)

Την Κυριακή (14/4) βρέθηκε από τουρίστες το πτώμα της, Marry Rose Tiburcio, σε φρεάτιο στην περιοχή του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, στο Μιτσερό. Η γυναίκα μαζί με την 6χρονη κόρη της είχαν δηλωθεί ως ελλείποντα πρόσωπα τον περασμένο Μάιο.

Δυο μέρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος στις 16 Απριλίου και ταυτόχρονα με την ταυτοποίησή του, η Αστυνομία προχωρεί στην σύλληψη του Ρουμάνου πρώην συμβίου της 38χρονης, όπου θα αφεθεί ελεύθερος λίγες μέρες αργότερα χωρίς κανένα στοιχείο εναντίον του.

Παράλληλα προκύπτει η πληροφόρηση, ότι στο μυστήριο υπάρχει εμπλοκή ενός «Ορέστη» ο οποίος φαίνεται να συνομιλούσε διαδικτυακά και να διατηρούσε δεσμό με την άτυχη γυναίκα.

Στις 18 Απριλίου γύρω στις 17:30-18:00 το απόγευμα, η Αστυνομία μετά από εξονυχιστικό έλεγχο του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξασφάλισε μαρτυρία και πέρασε χειροπέδες σε δύο πρόσωπα ηλικίας 35 και 30 χρόνων, μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου θα αφεθεί ελεύθερος ο 30χρονος χωρίς να προκύψει κάτι εναντίον του. Οι έρευνες επανήρχισαν με το πρώτο φως της μέρας σε δυο τοποθεσίες, και σε Μιτσερό και σε Ξυλιάτο, μετά από σχετικές υποδείξεις του 35χρονου στρατιωτικού με το ψευδώνυμο «Ορέστης» όπου και παραδέχθηκε ότι ήταν ο δολοφόνος.

Τι έκανε μια μέρα πριν…

Στις 17 Απριλίου και ενώ η Κύπρος έμενε αποσβολωμένη από τα όσα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, ο 35χρονος βρισκόταν σύμφωνα με φωτογραφικό ντοκουμέντο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο να βρισκόταν σε εκδήλωση που διοργώνωσε το Σωματείο Δίκωμο (στις 7.30 το βράδυ) προς τιμή του Δημήτρη Χριστόφια, με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, όπου ο “Ορέστης” ήταν ανάμεσα στους φωτογράφους που κάλυπταν την εκδήλωση.

Της Νικολέτας Χρήστου