Επίσκεψη στην Πλατεία Δημαρχείας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ

Ενημέρωσης για τα έργα ανάπλασης στην παλιά Λευκωσία και συγκεκριμένα για τα έργα στην περιοχή της Πλατείας Δημαρχείας, στην παλιά αγορά, έτυχαν σήμερα από τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε ότι ο κύριος σκοπός της επίσκεψης «είναι να δούμε τα έμπρακτα οφέλη της ΕΕ προς τις χώρες μέλη και ιδιαίτερα στη Λευκωσία, στην εντός των τειχών Λευκωσία».

«Όπως γνωρίζεται και παλαιότερα ολοκληρώσαμε και έργα εξωραϊσμού προσόψεως και οδοποιίας, δημιουργίας νέων δρόμων και πεζοδρομίων περιοχής Ερμού και Πενταδακτύλου μέχρι την Αγίου Μάρωνα και συνεχίζονται αυτού του είδους οι εργασίες στο τέλος της Τρικούπη, όπου σήμερα επισκεφτήκαμε με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές» ανέφερε ο κ. Γιωρκάτζης.

Είπε ακόμα ότι και η ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείας αποτελεί μέρος των εργασιών ανάπλασης της ΕΕ των Διαρθρωτικών Ταμείων και αναφέρθηκε και στα έργα ανάπλασης της αγοράς παλιού δημαρχείου και στη Στοά, σημειώνοντας ότι είναι «δύο έργα του Ορίζοντα 2020, στα οποία η ΕΕ θα επιχορηγήσει με 15 εκατομμύρια ευρώ και 15 εκατομμύρια ευρώ η Κυπριακή Δημοκρατία, για να στεγάσουν το Ερευνητικό Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία, με την επωνυμία RISE».

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ΔΗΣΥ, βουλευτής του κόμματος Νίκος Νουρής, είπε ότι τα έργα που έχουν αναπτυχθεί στον πυρήνα της παλιάς Λευκωσίας είναι η πιο ηχηρή απάντηση σε «όσους χλευάζουν και αμφισβητούν τη σημασία της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ» και στέλνουν το μήνυμα ότι «με τη συμμετοχή μας στην ΕΕ μπορούμε να αποκομίσουμε μέγιστα οφέλη».

Συνεχάρη τέλος τον Δήμο Λευκωσίας που μπόρεσε να μεγιστοποιήσει αυτά τα οφέλη μέσω του ευρωπαϊκού περιφερειακού ταμείου ανάπτυξης και να δημιουργήσει όλη αυτή την υποδομή, ενώ χαιρέτισε και τη ενεργή συμμετοχή του Δήμου στο κέντρο RISE, ένα κέντρο για την προαγωγή της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ