Επτά θύματα, διαφορετικές ιστορίες, μία κοινή γνωριμία, ίδιος τραγικός επίλογος (εικόνες & βίντεο)

Πέντε γυναίκες και δύο μικρά κορίτσια είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά. Πέντε γυναίκες οι όποιες ήρθαν στην Κύπρο για ένα καλύτερο αύριο πριν πέσουν στα χέρια του 35χρονου.

Η Livua Florentina Bunea μαζί με την κόρη της Elena – Natalya, η Mary Rose Tiburcio μαζί με την κόρη της Sierra, η Μaricar Valdez Urquiola, η Arian Palanas Lozano και η Kάτχα Ανου μπορεί να μη γνωρίστηκαν ποτέ μεταξύ τους αλλά είχαν μία κοινή γνωριμία τον 35χρονο ίλαρχο ο οποίος τους κατάστρεψε μια για πάντα τα όνειρα τους για μια καλύτερη ζωή.

Livua Florentina – Elena- Natalya

Λίβια

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η δράση του serial killer άρχισε το 2016. Οι δύο από την Ρουμανία εξαφανίστηκαν από την οικία όπου διέμεναν στη Λευκωσία στις 30 Σεπτεμβρίου. Η ιδιοκτήτρια της οικία τους μαζί με τους γείτονες ανησύχησαν και απευθύνθηκαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Sigma στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» προέβαλε εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού τους. Μητέρα και κόρη άφησαν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα στο σπίτι μεταξύ αυτών και τη φαρμακευτική αγωγή της μικρής Εlena Natalya η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Επίσης προβλήθηκαν εικόνες οι οποίες φανέρωναν την βίαιη απομάκρυνση τους από το σπίτι.

Στις 24 Οκτωβρίου 2016 ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης με δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή ανέφερε πως η Αστυνομία προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Τρία χρόνια μετά ο Νίκος Μεταξάς ομολόγησε ότι σκότωσε και τις δύο και τις τοποθέτησε σε ταξιδιωτικές βαλίτσες ρίχνοντας τις στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Μaricar Valdez Urquiola

Μαρικάρ

H 30χρονη Maricar Valdez από τις Φιλιππίνες αποτελεί το δεύτερο χρονικά θύμα του 35χρονου.

Η 30χρονη εξαφανίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2017 και δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο μετά από δύο μέρες. Η Maricar θα πήγαινε να συναντήσει κάποιο φίλο του αδελφού του αποβιώσαντος άντρα της και δεν επέστρεψε ποτέ. Σημειώνεται ότι δεν πήρε μαζί της κανένα προσωπικό της αντικείμενο ούτε και την άδεια παραμονής της. Η αδελφή της αλλά και η φίλη της Μάρτζι κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες ούτως ώστε να κινητοποιήσουν τις Αρχές για να εντοπιστεί η 30χρονη. Η αδελφή της καθημερινά προσπαθούσε να καθησυχάσει το παιδί της το οποίο ζητούσε συνέχεια τη μητέρα του.

Ο 35χρονος παραδέχτηκε ότι η 30χρονη αποτελεί ένα από τα θύματα του, ενώ σύμφωνα με τα όσα βγήκαν στην επιφάνεια ο 35χρονος προσέγγισε και τη φίλη της Μάρτζι συνομιλώντας μαζί της προκειμένου να την συναντήσει. Μάλιστα της ανέφερε ότι θα της πει τι έγινε με τη φίλη της ρίχνοντας τις ευθύνες για την εξαφάνιση της στην Αστυνομία.

Mary Rose Tiburcio – Sierra

Η 38χρονη Mary Rose Tiburcio μαζί με την κόρη της Sierra εξαφανίστηκαν στις 5 Μαϊου 2018. Η σορός της μητέρας βρέθηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού από δύο αλλοδαπούς τουρίστες στις 14 Απριλίου του 2019 ανοίγοντας την όλη υπόθεση.

Η 38χρονη αναγνωρίστηκε από τη φίλη της από τα σκουλαρίκια που φορούσε και βρέθηκαν στη σορό της. Ο Νίκος Μεταξάς διατηρούσε δεσμό με την Μαρί Ρόουζ, τους τελευταίους έξι μήνες πριν χαθούν τα ίχνη της. Στο τελευταίο τους ραντεβού, σύμφωνα με τη φίλη της που κατάγγειλε την εξαφάνιση της, πήρε μαζί της και την 6χρονη κόρη της Sierra.

Η άτυχη Mary Rose είχε αναφέρει στην κολλητή της ότι ήθελε να γνωρίσει τα παιδιά του «Ορέστη», αφού της είχε πει ότι έχει και αυτός δύο παιδιά. Όπως φέρεται να κατάθεσε και ο ίδιος, η 38χρονη ήθελε να πάρει μαζί της την κόρη της, για να γνωρίσει και τα δικά του παιδιά για να παίξουν.

Ο Νίκος Μεταξάς υποστήριξε πως η μικρή Sierra άρχισε να πνίγεται με αποτέλεσμα η μητέρα της να πανικοβληθεί. Κι εκείνος, όπως είπε στους ανακριτές, αναγκάστηκε να την πνίξει γιατί φώναζε! Το παιδί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, πνίγηκε από τον εμετό του κι εκείνος, αφού σκότωσε τη μητέρα του, το πέταξε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και η σορός της ακόμη αγνοείται.

Arian Palanas Lozano

Η δεύτερη σορός που εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό ανήκει στην Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες.

Η Arian εργαζόταν στην οικία πρώην βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, η οποία μολίς αντιλήφθηκε την εξαφάνιση της προέβη σε καταγγελία στις Αρχές αναφέροντας ότι η εν λόγω γυναίκα απουσιάζει από την οικία της από τις 21.07.2018 εκφράζοντας φόβους για την ζωή της. Η υπόθεση μετά από λίγο καιρό έκλεισε ως «μη αστυνομικής φύσεως». Ο 35χρονος μετά την ανάσυρση της σορού της ομολόγησε ότι την έπνιξε στο πατάρι του σπιτιού του κατά τη διάρκεια του σεξ και ακολούθως την έδεσε και την πέταξε στο φρεάτιο του μεταλλείου.

Η σορός της εντοπίστηκε την 20η Απριλίου 2019.

Κάτχα Ανού ή Asmita Khadka Bista

Το έβδομο θύμα του serial killer είναι η Κάτχα Ανού (Asmita Khadka Bista) από το Νεπάλ η οποία εντοπίστηκε σε λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης. Η κοπέλα εξαφανίστηκε στις 02/07/2018. Η καταγγελία για την εξαφάνιση της την έκαναν φίλοι και ομοεθνείς στο προξενείο του Νεπάλ στη Λευκωσία.

Η 30χρονη δούλευε σε κάποιο σπίτι όπου στη συνέχεια έφυγε και έμενε με μια φίλη της. Την μέρα που εξαφανίστηκε είχε θεαθεί να επιβιβάζεται σε άσπρο αυτοκίνητο. Στο σπίτι της δεν έλειπε κανένα προσωπικό της αντικείμενο.