Ευχαριστίες Πρωθυπουργού Γεωργίας για στήριξη από Κύπρο

Ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας Mamuka Bakhtadze εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Κύπρο για τη στήριξη που παρέχουν στη χώρα του, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην Τιφλίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας, όπου επισημάνθηκαν οι άριστες σχέσεις Κύπρου – Γεωργίας στο πολιτικό επίπεδο

Κατά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κύπρο για τη στήριξη που παρέχουν στη χώρα του, επισημαίνοντας τις εξαίρετες σχέσεις σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και μεταξύ των δύο λαών.

Εξέφρασε επίσης την επιθυμία της Κυβέρνησης του για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε όλους τομείς και ιδιαίτερα τον οικονομικό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού εξήρε τις άριστες πολιτικές σχέσεις των δύο Κυβερνήσεων επεσήμανε ότι η βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα είναι αμοιβαία.

Στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση του επιπέδου των διμερών σχέσεων και συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω βελτίωσής τους, με έμφαση στην ενίσχυση της διμερούς οικονομικής/εμπορικής συνεργασίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Γεωργιανό Πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της ενίσχυσης των σχέσεων ΕΕ-Γεωργίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην προσπάθεια της Γεωργίας για ενίσχυση των σχέσεων της με ΕΕ και την ενθάρρυνση της Κύπρου για συνέχιση των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων στη Γεωργία .

Στη συνέχεια ο κ. Bakhtadze παρέθεσε γεύμα προς τιμή του Προέδρου Αναστασιάδη.

Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Γεωργίας Irakli Kobakhidze, ενώ απόψε θα παρακαθίσει σε επίσημο που θα παραθέσει προς τιμή του η Πρόεδρος της Γεωργίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ