Για μετριασμό της ποινής αγόρευσε ο συνήγορος του πρώην Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας

Ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο πρώην δημοτικός γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλή για μετριασμό της ποινής του, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του κατηγορουμένου, επικαλούμενος τον πρότερο έντιμο βίο του και το λευκό ποινικό του μητρώο.

Επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό και όχι για συνεχή δράση”, είπε ο δικηγόρος καλώντας το δικαστήριο να λάβει υπόψη την ενεργό δράση του 58χρονου στο Δήμο Λάρνακας αλλά και στα κοινά, κάνοντας λόγο και για φιλανθρωπικό έργο από τον καταδικασμένο δημοτικό γραμματέα. Ζήτησε επίσης από το δικαστήριο να εξετάσει το ενδεχόμενο αναστολής της ποινής, η οποία θα επιβληθεί και θα υπερβαίνει τον χρόνο των εννέα μηνών κατά τους οποίους τελεί υπό κράτηση ο κατηγορούμενος.

Στους λόγους ο δικηγόρος, πρόσθεσε επίσης την απώλεια της δουλειάς του κατηγορουμένου, κάτι το οποίο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, πρέπει να κριθεί ως εξωδικαστική τιμωρία, ενώ έγινε επίσης επίκληση οικονομικών προβλημάτων του κατηγορουμένου και της οικογένειάς του με αναφορά σε δάνεια συνολικού ύψους 700 χιλιάδων ευρώ παρά το γεγονός ότι υπήρξε παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος κατέχει ακίνητη περιουσία.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας όρισε την 23η Απριλίου για ανάγνωση της ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, με πλειοψηφία 2 προς 1 έκρινε ένοχο τον 58χρονο στις κατηγορίες κλοπής, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: ΚΥΠΕ