Η Πάφος τιμά τον αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59

Την εθνική επέτειο της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955-1959 τιμά σήμερα ο Δήμος Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Πάφου στην Πάφο το πρωί στις 7 και 15 το πρωί, έγινε έπαρση της σημαίας και στις 19:00 το βράδυ, υποστολή της σημαίας στον προαύλιο χώρο του Πρώτου Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου του Τρίτου , από Αγωνιστές της ΕΟΚΑ του 55 – 59 στην παρουσία των Αρχών.

Επίσης θα παιανίζει η Φιλαρμονική και απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς θα αποδώσει τιμές.

Στις 10:00 τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Θεοδώρου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Το βράδυ τις ίδιας ημέρας από τις 8.00 μέχρι τις 10.00, θα δοθεί δεξίωση από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Πάφου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Πάφου, προς τιμήν των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ .

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση, συντονίζονται από τη Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού Εθνικών Επετείων στην Πάφο και περιλαμβάνουν ακόμη στέψη μνημείων από Μαθητές, Σωματεία και Οργανώσεις.

Την επέτειο της 1ης Απριλίου τιμά και ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς. Στις 10 το πρωί τλέστηκε πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα .

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος του Γυμνασίου Πόλεως Χρυσοχούς Μαρία Κάπονα ζίγκα. Μετα το πέρας της δοξολογίας τλέστηκε το μνημόσυνο των ηρώων μαθητών των εκπαιδευτηρίων Πόλης Χρυσοχούς Γεώργιου Στυλιανού, Γεώργιου Χ’ Γιάννη Αντώνη Ρωσσίδη και Μιχαλάκη Μιχαήλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ