Κάλεσμα ΕΚΥΣΥ για συμμετοχή συνταξιούχων στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις της ΠΕΟ

Την αποφασιστικότητα τους να αγωνιστούν για «επανάκτηση των δικαιωμάτων τους και επαναφορά τους στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές που έγιναν ύστερα από τις αυθαίρετες αποφάσεις της Κυβέρνησης» θα εκφράσουν κατά οργανωμένο τρόπο οι συνταξιούχοι, συμμετέχοντας στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΠΕΟ σε όλες τις πόλεις.

Με σχετική ανακοίνωση η ΕΚΥΣΥ καλεί τους συνταξιούχους να δώσουν το παρών τους και μαζί με τους εργαζόμενους να στείλουν το μήνυμα ότι «δεν χαρίζουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας».

«Πρωταρχικός στόχος για τους συνταξιούχους παραμένει η επίλυση του κυπριακού προβλήματος και ως εκ τούτου η ΕΚΥΣΥ χαιρετίζει την διοργάνωση από την ΠΕΟ και τις Τουρκοκυπριακές Οργανώσεις κοινής Πρωτομαγιάτικης εκδήλωση η οποία θα γίνει την Τετάρτη, 1η Μαΐου κάτω από το σύνθημα “Μαζί για λύση – επανένωση- εργασία με δικαιώματα” προστίθεται.

Αναφέρεται εξάλλου ότι η ΕΚΥΣΥ πέραν από την επανάκτηση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων «απαιτεί από την Κυβέρνηση να συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους πρόγραμμα διευθέτησης του μεγάλου χρέους του κράτους προς το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων και να επανεξεταστεί το πρόβλημα που παρουσιάζεται με την μείωση κατά 12% της σύνταξης σε όσους ζητούν συνταξιοδότηση στο 63ον έτος της ηλικίας τους».

Λέει τέλος ότι πρέπει να διευθετηθεί άμεσα το θέμα της σύνταξης χηρείας και στους άντρες, να γίνεται έγκαιρη εξέταση των αιτήσεων και οι συνταξιούχοι να τυγχάνουν απαντήσεων τόσο γραπτώς όσο και τηλεφωνικώς.

Πηγή: ΚΥΠΕ