Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Δήμος Έγκωμης και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Δήμος Έγκωμης και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Ανακοίνωση από τον Δήμο Έγκωμης αναφέρει ότι δήμος και πανεπιστήμιο μετά και την υπογραφή του μνημονίου θα συνεργάζονται στενά για την αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας.

Συγκεκριμένα το μνημόνιο προνοεί «επισκέψεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, της διδασκαλίας και της αντίστοιχης διοικητικής οργάνωσης, διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων καθώς και διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας».

Βάσει του μνημονίου αναμένεται η λειτουργία «επιμορφωτικών προγραμμάτων με στόχο τη δια βίου εκπαίδευση και η διοργάνωση διαφόρων διαγωνισμών όπως εφευρετικότητας, λογοτεχνίας, καινοτομίας και άλλα.

Το μνημόνιο συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, οι οποίοι αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η υπάρχουσα εδώ και χρόνια αναμεταξύ τους συνεργασία επικυρώνεται πλέον και επίσημα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυσή της.

Πηγή: ΚΥΠΕ