ΝΔ: Ποια είναι η σχέση του Παπππά με τον Αρτεμίου που έστελνε χρήματα στον Πετσίτη;

Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται από το Μοσχάτο δείχνουν την απόφαση να απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση στους ίδιους υψηλού τόνους προς το Μέγαρο Μαξίμου, που εκτιμάται ότι επιχειρεί να στήσει ένα προεκλογικό παιχνίδι βασιζόμενη στη σκανδαλολογία. Μιλούν για μια κυβέρνηση, που επιχειρεί τώρα να διασύρει πολιτικούς της αντιπάλους, όμως την ίδια στιγμή γίνεται τροχονόμος συμφερόντων και μάλιστα υπέρ των πολυεθνικών της φαρμακοβιομηχανίας.

Ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ παραμένει «το σκάνδαλο Πετσίτη-Αρτεμίου-Παππά», όπως αναφέρουν στελέχη της Πειραιώς, τα οποία θυμίζουν ότι παραμένουν αναπάντητα όλα τα ερωτήματα που έχει θέσει η ΝΔ για «το σκάνδαλο στην αυλή του Μαξίμου»:

  • Ποια είναι η σχέση του Νίκου Παππά με τον Αρτεμίου που έστελνε παράνομα χρήματα στον Πετσίτη;
  • Γιατί ο κ. Πετσίτης, ενώ αμειβόταν πλουσιοπάροχα από την ELFE, μπαινόβγαινε το 2016 και το  2017 στο Μαξίμου και επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ, ως εκπρόσωπος του Μαξίμου, όπως δημόσια έχει πει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Θεόδωρος Κιτσάκος;
  • Πόσο ηθικό είναι να δουλεύει η κ. Ξεπαπαδέα για τον Αρτεμίου, ο οποίος είναι δικηγόρος και διαχειριστής εταιριών που συνδέονται με υπόδικο επιχειρηματία ενώ παράλληλα είναι σύμβουλος Υπουργού;

Στο κάδρο μπαίνει όμως και σύμβαση για την παραχώρηση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο. Μετά την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση, στελέχη της ΝΔ τονίζουν ότι ενισχύονται οι ανησυχίες για τον «σκανδαλώδη» τρόπο με τον οποίο συντελέστηκε η εν λόγω παραχώρηση και επιβεβαιώνει πλήρως τις σημαντικές ενστάσεις που ήγειρε η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή.

Στο κείμενό της η Κομισιόν θέτει σειρά ερωτημάτων -δεκατρία τον αριθμό- τον τρόπο που σχεδιάστηκε ο διαγωνισμό (που, αν και διεθνής, η προκήρυξή του εκδόθηκε μόνο στα ελληνικά). Τους όρους που περιλάμβανε (καθώς επέτρεπε -αντιθέτως προς το ευρωπαϊκό δίκαιο- τη συμμετοχή εταιρειών real estate). Τον καθορισμό του ελάχιστου τιμήματος παραχώρησης. Αλλά και τις προκλητικές επιπρόσθετες εγγυήσεις και αποζημιώσεις προς όφελος του παραχωρησιούχου.