Νέες απειλές Τραμπ: Θα κλείσω τα σύνορα με το Μεξικό

Με κλείσιμο των συνόρων απείλησε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε το Κογκρέσο να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κενών στη νομοθεσία για τη μετανάστευση και την ασφάλεια.

«Το Κογκρέσο πρέπει να συμφωνήσει και να εξαλείψει αμέσως τα παραθυράκια (σ.σ. του νόμου) στα Σύνορα. Αν δεν υπάρξει δράση, τα Σύνορα ή μεγάλο μέρος των Συνόρων, θα κλείσουν. Πρόκειται για Κατάσταση Εθνικής Ανάγκης», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Από την πλευρά της, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Μερσέντες Σλαπ σημείωσε ότι γίνεται πρόοδος με το Μεξικό στα ζητήματα της μετανάστευσης, αλλά απέφυγε να διευκρινίσει αν υπάρχει πιθανότητα να κλείσουν τα σύνορα εντός της εβδομάδας.

«Οι πόροι μας εξαντλούνται. Το σύστημα έχει εξουθενωθεί», είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν «σοβαρά προβλήματα» στα σύνορα, αν και η κίνηση εμπορευμάτων έχει επιβραδυνθεί σε πολλές μεθοριακές διαβάσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρντ είναι σε συνεχή επαφή με τις αμερικανικές αρχές, ώστε να παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα, είπε ο πρόεδρος στους δημοσιογράφους κατά την τακτική, πρωινή ενημέρωση του Τύπου.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, προειδοποίησε την Τρίτη ότι το κλείσιμο των συνόρων θα έχει καταστροφικές οικονομικές συνέπειες και ένωσε τη φωνή του με τους Δημοκρατικούς συναδέλφους του που διαφωνούν με αυτήν την προοπτική. Σήμερα, ο οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Τραμπ Λάρι Κούντλοου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα.

Πηγή: protothema