Ο Α.Νεοφύτου ”σταθερός” για αυτοδιάλυση της Βουλής – «Χρειαζόμαστε ακόμα 10 ψήφους» (Βίντεο)

”Σταθερός” στην πρότασή του για αυτοδιάλυση της Βουλής παραμένει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως φαίνεται, με βάσει τις σημερινές του δηλώσεις.

Ο κ.Νεοφύτου προέβη σε δηλώσεις στο πλαίσιο της παρουσίασης των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΔΗΣΥ σε περιφερειακή συγκέντρωση στην Πόλη Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με τον κ.Νεοφύτου, οι ευθύνες βαραίνουν τον ΔΗΣΥ, αφού όπως ανέφερε: «Έχουμε 18 ψήφους του Δημοκρατικού Συναγερμού δεδομένους για να αυτοδιαλυθεί η Βουλή και παράλληλα με τις Ευρωεκλογές να έχουμε και Βουλευτικές εκλογές. Χρειαζόμαστε ακόμα 10 ψήφους. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Στη συνέχεια, διερώτωμενος γιατί, αφού όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η ευθύνη είναι στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δε δέχονται την πρότασή του, προσέθεσε: «Είναι άξιο απορίας πώς στην Κύπρο το κυβερνών κόμμα προκαλεί να πάμε σε εκλογές και το αρνείται η αντιπολίτευση. Ας πάμε στον κυρίαρχο λαό να κρίνει και ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, αλλά να δώσουμε διέξοδο στο να μην είναι το Κοινοβούλιο της Κύπρου το Κοινοβούλιο που παραμένει λειψό ανά το παγκόσμιο. Και αφού όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η ευθύνη είναι στον Δημοκρατικό Συναγερμό τι έχουν να φοβηθούν; Ας πάνε στον λαό να τους δικαιώσουν οι πολίτες.»

Όπως φάνηκε και από τις ανωτέρω δηλώσεις του, ο κ.Νεοφύτου διασύνδεσε την πρότασή του σχετικά με την αυτοδιάλυση της Βουλής, τόσο με το ζήτημα κατάρρευσης του Συνεργατισμού, όσο και με το ζήτημα της 56ης έδρας, που ταλαιπωρεί εδώ και καιρό τη Βουλή, λέγοντας: «Το είπα πολλές φορές θα το επαναλάβω. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Ακολουθεί το απόσπασμα με τις δηλώσεις του: