Ο Πρύτανης της Σορβόννης έγινε δεκτός από τον Προέδρο Αναστασιάδη

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έγινε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Gilles Pécout στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού μετά από την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας του Παρισιού, μαζί με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, παρευρέθηκε στην υπογραφή Μνημονίου Διδυμοποίησης μεταξύ του Γυμνασίου Ακροπόλεως και του Γυμνασίου Queneau του Παρισιού.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε ότι «η διδυμοποίηση αυτή δίνει μια νέα ώθηση στη γενικότερη προσπάθειά μας για μια εξωστρεφή εκπαίδευση».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η διδυμοποίηση αυτή θα δώσει πολλές ευκαιρίες για αμοιβαία μάθηση και θα ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, ισχυροποιώντας τις προοπτικές συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να προσφέρουν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Pecout, με τη σειρά του, σημείωσε ότι η υπογραφή των Μνημονίων πλαισιώνει τον εκπαιδευτικό διάλογο ανάμεσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα των δύο χωρών και επιβεβαιώνει τη θέληση για συνεργασία μέσω προγραμμάτων δράσης προς όφελος των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Τα μέρη θα αναλάβουν πρωτοβουλίες με στόχο την ενθάρρυνση της κινητικότητας των μαθητών και μαθητριών και την ενίσχυση της εκμάθησης της γαλλικής και της ελληνικής γλώσσας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του κ. Pecout, περιλαμβάνει, επίσης, συνάντηση με τους Πρυτάνεις τον Πανεπιστημίων της Κύπρου, παρουσία στη διδυμοποίηση του Παγκυπρίου Γυμνασίου με το Λύκειο Chaptal του Παρισιού, επίσκεψη στο Γαλλοκυπριακό σχολείο, ξενάγηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου και επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ