Όμιλος Πηλακούτα: Ο απόλυτος κυρίαρχος στο χώρο του αυτοκινήτου – Επισημοποίησαν την συνεργασία τους με την Groupe Renault (Εικόνες)

Όμιλος Πηλακούτα ένα όνομα βαρύ και απόλυτα συνδεδεμένο με το αυτοκίνητο στην Κύπρο. Το 1958 ο Κόδρος Πηλακούτας εξασφάλιζε την αντιπροσωπεία των BMW στην κυπριακή αγορά, με το πρώτο αυτοκίνητο ΒΜW να φτάνει στην Κύπρο το 1962.  57 χρόνια μετά η εταιρία εξελίσσεται και καταφέρνει να γίνει ένας κολοσσός στο χώρο του αυτοκινήτου φθάνοντας σήμερα να έχει εννέα μάρκες επιβατικών αυτοκινήτων: BMW, MINI, ROLLS ROYCE, JAGUAR, LANDROVER, NISSAN, Mitsubishi, Renault – Dacia.

Σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λεμεσό, ο Όμιλος Πηλακούτα ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας του με το Groupe Renault.

Ο Όμιλος Πηλακούτα είναι πλέον ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Groupe Renault και εισαγωγέας των αυτοκινήτων Renault και Dacia στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Πηλακούτας ευχαρίστησε τον κ. Tourette για την εμπιστοσύνη που δείχνει το Groupe Renault στον Όμιλο Πηλακούτα και σημείωσε πως αυτή η συνεργασία είναι η αρχή μιας νέας και δυναμικής εποχής για τα αυτοκίνητα Renault και Dacia στην Κύπρο, μιας εποχής με επωνυμία «Πηλακούτα». Ο κ. Πηλακούτας πρόσθεσε πως η επιλογή του Ομίλου Πηλακούτα από τη Renault και την Dacia έγινε μετά από «εξονυχιστικό έλεγχο της κυπριακής αγοράς αυτοκινήτου» και αυτό αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη για τον ίδιο τον Όμιλο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Χαράλαμπος Πηλακούτας πρόσθεσε πως: «O Όμιλος Πηλακούτας θα είναι πάντα δίπλα στους φίλους της Renault και της Dacia, όπως έχει άλλωστε αποδείξει και με τα άλλα brands που αντιπροσωπεύει για πολλές δεκαετίες» και προκάλεσε τους λάτρεις των αυτοκινήτων Renault και Dacia να επισκεφθούν τους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα και να δουν από κοντά τη δυναμική και πρωτοποριακή σχεδίαση των νέων μοντέλων Renault και Dacia.

Ο κ. Tourette σημείωσε: «Όταν επισκεφθήκαμε την Κύπρο, πριν από 1 χρόνο περίπου, προκειμένου να επιλέξουμε τον νέο αντιπρόσωπό μας εδώ, εντυπωσιαστήκαμε από τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση όλων των μελών της οικογένειας Πηλακούτα. Αυτά τα χαρακτηριστικά έκαναν την απόφασή μας να συνεργαστούμε με τον Όμιλο Πηλακούτα εξαιρετικά εύκολη. Σήμερα, είμαστε ακόμα πιο εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις και τον επαγγελματισμού του προσωπικού.»

Συνεχίζοντας, ο κ. Tourette υπογράμμισε την πεποίθησή του ότι το Groupe Renault θα έχει μια πολύ επιτυχημένη πορεία στην Κύπρο, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, χάρη στη συνεργασία με τον Όμιλο Πηλακούτα.

Η Renault αποτελεί την πρώτη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και κορυφαίο όνομα στον χώρο του αυτοκινήτου παγκοσμίως, με ανανεωμένη γκάμα μοντέλων με έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια.

Τα Dacia – η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη και μέλος του Groupe Renault – έχουν μια δυναμική παρουσία παγκοσμίως με οικονομικά και τεχνολογικά εξοπλισμένα μοντέλα αυτοκινήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Dacia Duster κέρδισε τις εντυπώσεις σε όλη την Ευρώπη, όπου και σημείωσε υψηλά ποσοστά πωλήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος οδικών μεταφορών, το 2018 ο όμιλος Πηλακούτα ήταν πρώτος σε πωλήσεις όμιλος φθάνοντας τις 3143.

Της Νικολέτας Χρήστου