Πακιστάν: Ξύρισε το κεφάλι της γυναίκας του και την κακοποίησε επειδή αρνήθηκε να χορέψει για τους φίλους του

Έναν ακόμη κρίκο στη φρικιαστική αλυσίδα των αποτρόπαιων εγκλημάτων, με θύματα ανυπεράσπιστες γυναίκες στη χώρα, πρόσθεσε ένας άνδρας στο Πακιστάν.

Η Asma Aziz συγκλόνισε τον πλανήτη δημοσιεύοντας ένα σοκαριστικό βίντεο στα social media με σκοπό να κάνει γνωστό τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του συζύγου της.

Σε αυτό απαθανατίζεται με ξυρισμένο κεφάλι και μώλωπες στο πρόσωπο, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο σύζυγός της, Mian Faisal, και ένας ακόμη άντρας βρίσκονται υπό κράτηση, ωστόσο αρνούνται τις κατηγορίες για τα βασανιστήρια.

Για την ακρίβεια, ο Πακιστανός άνδρας ισχυρίστηκε στην αστυνομία ότι η σύζυγός του άρχισε να κόβει τα μαλλιά της υπό την επήρεια ναρκωτικών και εκείνος απλά τη… βοήθησε.

Ο ξυλοδαρμός και η διαπόμπευση της Aziz πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων, αλλά και νέων εκκλήσεων για την προστασία όλων των γυναικών από την ενδοοικογενειακή βία.

Οι γυναίκες, θύματα κακοποίησης στο Πακιστάν, σπάνια προβαίνουν σε δημόσιες καταγγελίες, ως εκ τούτου η πράξη της Asma χαρακτηρίστηκε όχι μόνο θαρραλέα, αλλά και εφαλτήριο προκειμένου να μπει τέλος στον εφιάλτη χιλιάδων γυναικών στη χώρα.
Με ένα tweet άλλωστε, η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι η συστημική αλλαγή ήταν απαραίτητη στο Πακιστάν.

«Ενώ είμαστε ευτυχείς που έχουν γίνει αυστηρές και γρήγορες ενέργειες εναντίον των βασανιστών της Asma Aziz, παρατηρούμε με ανησυχία την ανησυχητική αύξηση των αναφερόμενων περιπτώσεων βίας κατά των γυναικών. Είναι αναγκαία η συστημική αλλαγή για την προστασία των γυναικών. Η δράση δεν μπορεί να έρχεται μόνο κατά περίπτωση», τονίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή: cnn.gr