Πράσινο φως στον ΥΠΟΙΚ για προετοιμασία εναλλακτικών δημοσιονομικών μέτρων

Το Υπουργικό Συμβούλιο επαναβεβαίωσε την απόφαση για καταχώρηση έφεσης στις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου στο θέμα των μειώσεων των απολαβών των υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, εξουσιοδοτώντας τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για μελέτη και προετοιμασία τυχόν εναλλακτικών μέτρων, για συζήτηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, δήλωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου.

Όπως ανέφερε οι αποφάσεις λήφθηκαν σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις επιπτώσεις της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα που λήφθησαν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, είπε η κ. Βασιλείου, επαναβεβαίωσε την απόφαση όπως εισηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα να καταθέσει εκ μέρους της κυβέρνησης, έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενεργώντας παράλληλα προς αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης μέχρι την τελική κρίση του Ανωτάτου για την έφεση, όπως επίσης και για να εξετασθεί το ενδεχόμενο τροποποίησης του Συντάγματος κατά τρόπο που να μην τίθεται εν αμφιβόλω η συνταγματικότητα όποιων νέων σχετικών μέτρων.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών για μελέτη και προετοιμασία τυχόν εναλλακτικών μέτρων, τα οποία εν συνεχεία θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν με τα κοινοβουλευτικά κόμματα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ