Ρωσία: Ρομπότ.. ο νέος παρουσιαστής ειδήσεων στο κανάλι «Rossiya 24»

O «Άλεξ» είναι ο νέος παρουσιαστής ειδήσεων στο ρωσικό κρατικό κανάλι «Rossiya 24».

Αν και εμφανίσιμος – μελαχρινός με πράσινα μάτια- και καλό λόγο, δεν έγινε αγαπητός στους τηλεθεατές.

Ο τηλεπαρουσιαστής δυσκολεύεται να εστιάσει στην κάμερα καθώς πρόκειται για ένα ρομπότ, δημιούργημα της εταιρείας «Promobot». To πρόσωπό του, πιστό αντίγραφο του συνιδρυτή της ρωσικής εταιρείας Αλεξέι Γιουτζακόφ, εξόργισε πολλούς τηλεθεατές που έσπευσαν να κατηγορήσουν το κανάλι για προώθηση πολιτικής προπαγάνδας.

Προς το παρόν, το ρομπότ μπορεί να κινήσει μόνο τα χαρακτηριστικά του προσώπου και το λαιμό του. Ωστόσο, όταν τελειοποιηθεί, θα μπορεί να κουνήσει και τα χέρια του.

Το 2017 ξεκίνησε η κατασκευή του και, εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την εταιρεία «Promobot».

Μέχρι τώρα το κόστος του έχει ξεπεράσει τα 15.600 δολάρια και όπως αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας , η Promobot έχει ήδη λάβει παραγγελίες για 12 ανθρωποειδή.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι, ο τηλεπαρουσιαστής είναι ρωσικής προέλευσης και το «λογισμικό» του έχει αναπτυχθεί στη χώρα.

«Πρέπει να σημειώσω ότι σε μια έκθεση τεχνολογικών καινοτομιών, ο βασικός ήρωας ήμουν εγώ, το ρομπότ Άλεξ», είπε μ’ ένα χαμόγελο, όταν παρουσίασε ένα θέμα από μία διάσκεψη για την τεχνητή νοημοσύνη στη Μόσχα.

«Γνωρίστε τον νέο τηλεπαρουσιαστή του Rossiya 24, το ρομπότ Alex. Η τεχνητή νοημοσύνη, το ταλέντο για προπαγάνδα και μια γενιά fake news είναι διαθέσιμα στην τηλεόρασή σας», υποστηρίζει ένας χρήστης στο Twitter.

Άλλοι χρήστες έσπευσαν να χλευάσουν το βλέμμα του που δεν εστίαζε στην κάμερα και τις αμήχανες εκφράσεις του προσώπου.

Πηγή: protothema