Σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο επεκτείνει εγκαταστάσεις και υπηρεσίες το ”Hope For Children”

Με στόχο να βρίσκεται όσο πιο κοντά στο χώρο διαμονής των παιδιών, ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός “Hope For Children” επεκτείνει τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του, πέραν της Λευκωσίας, σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.

Σε διάσκεψη Τύπου, στη Λεμεσό, το μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Οργανισμού Έμιλη Γιολίτη, ανέφερε πως ήδη άρχισε να λειτουργεί το Κέντρο Λάρνακας, ενώ σήμερα αρχίζει και επίσημα τη λειτουργία του το Κέντρο Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Λεμεσού στεγάζεται σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Λεμεσού, στο κτίριο Κοινωνικής Πρόνοιας, που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων, μετά από εισήγηση της προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, Αθηνάς Σπύρου.

Στην Πάφο αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα, είπε η κ. Γιολίτη, προσθέτοντας ότι “τα γραφεία θα επανδρώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που θα στηρίζουν τη δουλειά που γίνεται στο “Σπίτι του Παιδιού”, στη Λευκωσία, φέροντας τις υπηρεσίες του οργανισμού πιο κοντά στον τόπο διαμονής του κάθε παιδιού”.

Αναφερόμενη στην αποστολή του οργανισμού, είπε πως αυτή εδράζεται στην έμπρακτη προάσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως αυτά κατοχυρώνονται από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών, την οποίαν η Κυπριακή Δημοκρατία επικύρωσε το 1991.

“Στόχος μας είναι να εκπροσωπούμε τα συμφέροντα των παιδιών και να είμαστε η φωνή τους εκεί όπου δεν μπορούν να ακουστούν, να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιούμε την κοινωνία αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να παρακολουθούμε τις νομοθεσίες αλλά και τον τρόπο εφαρμογής τους, να υποβάλλουμε προτάσεις για εναρμόνιση με διεθνείς πρακτικές και να απαλύνουμε, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, τον πόνο στις ψυχές των παιδιών μας”, συμπλήρωσε.

Τα θύματα βίας, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι παιδιά, υπέδειξε, έχουν δικαίωμα προστασίας, εχεμύθειας, ισοτιμίας, σεβασμού, ασφάλειας, υποστήριξης και αποδοχής.

Εξάλλου, η Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα του “Hope For Children”, Άντρια Νεοκλέους, παρουσίασε τις υπηρεσίες και τα προγράμματα του οργανισμού και τις συνεργασίες που διατηρεί με αρμόδιους φορείς και άλλους οργανισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Αναφέρθηκε επίσης στο εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού, το οποίο εφαρμόζει όλες τις δράσεις του “Hope For Children”, σε παγκύπρια βάση.

Πηγή: ΚΥΠΕ