Στο Ντουμπάι για την 9η Ετήσια Συνάντηση Επενδύσεων ο Invest Cyprus

Στην 9η Ετήσια Συνάντηση Επενδύσεων (Annual Investment Meeting ή AIM), την κορυφαία συνάντηση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι μεταξύ 8-10 Απριλίου 2019, συμμετείχε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), στο πλαίσιο της αποστολής του για προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και ως επιχειρηματικού κέντρου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, το Annual Investment Meeting θεωρείται η κορυφαία πλατφόρμα προώθησης επενδύσεων όπου παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις, πληροφορίες και στρατηγικές για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.

Συνολικά το συνέδριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον 20 χιλιάδων συμμετεχόντων από 143 χώρες και 460 εκθέτες, καθώς και περισσότερους από 1000 ειδικούς σε θέματα άμεσων ξένων επενδύσεων, προστίθεται. Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν επικεφαλής εταιρειών, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, επιχειρηματίες, επενδυτές, κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες, ενώ ζητούμενο ήταν η δικτύωση επιχειρήσεων και χωρών που επιθυμούν να οικοδομήσουν βιώσιμες εταιρικές σχέσεις με τους επενδυτές.

Αναφέρεται ότι το θέμα του φετινού 9ου συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τέθηκε υπό την αιγίδα του Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίμ Αλ Μακτούμ, Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Πρωθυπουργού και Κυβερνήτη του Ντουμπάι, ήταν η «Χαρτογράφηση του μέλλοντος των άμεσων ξένων επενδύσεων: Εμπλουτισμός των παγκόσμιων οικονομιών μέσω της ψηφιακής παγκοσμιοποίησης».

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus Γιώργος Καμπανέλλας ήταν ομιλητής σε συζήτηση τύπου πάνελ με αντικείμενο το πώς επηρεάζει η τεχνολογική επανάσταση το επενδυτικό κλίμα σε χώρες που εργάζονται για να προσελκύσουν άμεσες ξένες επενδύσεις.

Ο κ. Καμπανέλλας συμμετείχε ακόμη σε προσυνεδριακό εργαστήριο, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ένωση Οργανισμών Προώθησης Επενδύσεων (WAIPA) με θέμα συζήτησης τις τάσεις στην προώθηση επενδύσεων και τις επιπτώσεις τους. Οι παρουσιάσεις εστίασαν στο γεγονός ότι με τις συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις και την επιβράδυνση των άμεσων ξένων επενδύσεων, οι Οργανισμοί Προώθησης Επενδύσεων πρέπει να προσαρμοστούν για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην αποστολή τους, αναφέρεται. Στο εργαστήριο συμμετείχαν ακόμη ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της WAIPA, Bostjan Skalar και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων της Κόστα Ρίκα, Jorge Sequiera.

Επίσης, στο περιθώριο του Annual Investment Meeting o κ. Καμπανέλλας είχε συναντήσεις με επενδυτές, αλλά και εταιρείες που εκπροσωπούν family offices και συμμετείχαν στο φετινό συνέδριο. Εξήγησε πώς η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία Blockchain καθώς και η εξέλιξη στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, επηρεάζουν σημαντικά παραδοσιακούς τομείς της Κυπριακής οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία.

Αυτές οι εξελίξεις οδήγησαν τον Invest Cyprus σε ανασχεδιασμό της στρατηγικής του, συμπεριλαμβάνοντας τον τομέα της τεχνολογίας στις προτεραιότητές του, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ