Συνεδρία Επ.Παιδείας με Αντιπροσωπεία Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Βουλής Ελλήνων

Συνάντηση και συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού με Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της Επιτροπής Κυριάκου Χατζηγιάννη, η συνάντηση και συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της συμφωνίας για ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των δύο αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών πάνω σε τακτική βάση, ώστε η συνεργασία αυτή να καταστεί πιο ουσιαστική και να αποφέρει θετικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές στους κρίσιμους τομείς της παιδείας.

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, η οποία, όπως αναφέρει ο κ. Χατζηγιάννης, θα συμβάλει στην εμβάθυνση των σχέσεων των δύο Επιτροπών, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων σε σημαντικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση. Ειδικότερα η ανταλλαγή απόψεων θα αφορά μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση στα όρια της Ευρώπης, Μορφωτικούς προσανατολισμούς, Εκπαιδευτικές στρατηγικές, Κοινές δράσεις για την προστασία της ελληνικής γλώσσας και την ανάπτυξη του ελληνικού πολιτισμού, Συνεργασία στους τομείς της έρευνας/καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, Προβλήματα Κυπρίων/Ελλλαδιτών φοιτητών που διαμένουν στην Ελλάδα/Κύπρο και τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και τον επηρεασμό Κυπρίων φοιτητών.

Κατά τη συνάντηση θα επισημανθούν τα διάφορα προβλήματα που παρατηρούνται σήμερα στο χώρο της παιδείας και τα οποία απαιτούν επιτακτικές λύσεις. Επίσης θα συζητηθούν τρόποι περαιτέρω προώθησης και ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο Επιτροπών μέσω συντονισμένων δράσεων, ώστε να εκτείνουν τις προσπάθειες τους και να αξιοποιήσουν συνέργειες για κοινές δράσεις στον εκπαιδευτικό τομέα.

Η Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, αποτελείται από τον Πρόεδρο της Δημήτριο Σεβαστάκη (ΣΥΡΥΖΑ), Μαρία Αντώνιου (Νέα Δημοκρατία) και Δημήτρη Κωνσταντόπουλο (Δημοκρατική Συμπαράταξη). Στη συνάντηση θα παρευρίσκονται ο Υπουργός/εκπρόσωποι Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, η Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ανώτερης Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των Κρατικών Πανεπιστημίων και Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι ως παρατηρητές.

Πηγή: ΚΥΠΕ