«Το πολύτιμο αγαθό της υγείας θα παραμείνει κυρίαρχη έγνοια της Κυβέρνησης»

Το πολύτιμο αγαθό της υγείας και η παροχή υψηλών υπηρεσιών προς τους πολίτες κάθε ηλικίας είναι και θα παραμείνει κυρίαρχη έγνοια της Κυβέρνησης, είπε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας, σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Διαβητικού Συλλόγου, στο πλαίσιο της οποίας έγινε και ο απολογισμός των δραστηριοτήτων της χρονιάς 2018-2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Τσιόλα, στο χαιρετισμό του, είπε ότι η συνεχής προσπάθειά της Κυβέρνησης για υλοποίηση της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των τελευταίων χρόνων στον τομέα της υγείας, επικεντρώνεται στη δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων που απαιτούνται, ώστε να επιτευχθεί η εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ) με επιτυχία, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας και διασφαλίζοντας την ισότιμη μεταχείριση όλων των δικαιούχων.

«Στο πλαίσιο αυτό, επιβάλλεται να συνδράμουμε όλοι με συναινετικό πνεύμα και ενότητα δυνάμεων, ώστε να επιτευχθεί με επιτυχία η εισαγωγή ενός ανθρωποκεντρικού Γενικού Σχεδίου Υγείας, το οποίο θα αναγνωρίζει ότι η παροχή υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και όχι προνόμιο. Με τη συνεργασία και τη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικές αλλαγές στα ευαίσθητα και πολλαπλά θέματα υγείας, όπου διαχρονικά τα προβλήματα χρονίζουν. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αισιοδοξία και όραμα, με σύνθεση απόψεων και συναινετικές διαδικασίες, με τεκμηρίωση και συλλογικότητα, με προσήλωση στο στόχο και σκληρή δουλειά, δεν μπορεί παρά να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε. Όπως είπε, «το χρωστούμε στον κάθε ασθενή αλλά και στον τόπο μας».

Αναφερόμενος στον Παγκύπριο Διαβητικό Σύνδεσμο, ο κ. Τσιόλα είπε ότι απώτερος σκοπός του Συνδέσμου, που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και εθελοντικής προσφοράς, ήταν και παραμένει η συνεχής αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, η ευημερία και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη.

«Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι ο Παγκύπριος Διαβητικός Σύνδεσμος επιτελεί αξιόλογο έργο με μοναδικό κίνητρο την καθημερινή ενημέρωση και τη διευκόλυνση των ασθενών που πάσχουν από Διαβήτη αλλά και γενικότερα την ευαισθητοποίηση και τη διαφώτιση ολόκληρης της κοινωνίας. Η παροχή σωστής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η καθοδήγηση των Μελών του, ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθούν και να ρυθμίζουν αποτελεσματικά τον Διαβήτη, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του Συνδέσμου», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Τσιόλας συνεχάρη όλα τα Μέλη του Παγκύπριου Διαβητικού Συλλόγου για το αξιόλογο έργο που επιτελούν και ευχήθηκε καλή συνέχεια στις νέες δραστηριότητες που θα προγραμματίζουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ