«Βραχιολάκια» σε ιδιοκτήτη του Κτήματος Μακένζυ – Ξεκινά η κατεδάφιση

Έναν εκ ιδιοκτητών του Κτήματος Μακένζυ συνέλαβε το βράδυ της Τετάρτης (17/04) η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για 44χρονο από τη Λάρνακα, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Επαρχιακής Διοίκησης για απειλή βιαιοπραγίας εναντίον του. Ο 44χρονος παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο Λάρνακας και καταχωρήθηκε εναντίον του υπόθεση για απειλές και η υπόθεση θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Εν τω μεταξύ, από το πρωί της Πέμπτης (18/04) ξεκίνησε η διαδικασία κατεδάφισης στο Κτήμα Μακένζυ. Γύρω στις 08:00 υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας που ανέλαβε την κατεδάφιση του Κτήματος Μακένζι στη Λάρνακα προσήλθαν στο χώρο και άρχισαν την προετοιμασία για κατεδάφιση του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, άρχισαν να απομακρύνουν εξοπλισμό από το κτίριο, ενώ σταδιακά θα γίνει αποκοπή της παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ούτως ώστε τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η κατεδάφιση. Στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας, καθώς επίσης μέλη της Επαρχιακής Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι το Κτήμα Μακένζι παραμένει κλειστό από τις 17 Ιανουαρίου 2019 μετά την ανάκτηση του χώρου από το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού είναι κτισμένο πάνω σε τουρκοκυπριακή περιουσία. Το προσωρινό διάταγμα αναστολής της κατεδάφισης του Κτήματος ακυρώθηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο Λάρνακας.

 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ