Υπογραφή διμερών και τριμερών συμφωνιών στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής στην Ιορδανία

Διμερείς και τριμερείς συμφωνίες υπεγράφησαν σήμερα στο Αμάν, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής, Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας.

Κύπρος και Ιορδανία υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Τεχνολογίας, και Συμφωνία Συνεργασίας για Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, του Οργανωμένου Εγκλήματος, της Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών, της Παράνομης Μετανάστευσης και Άλλων Ποινικών Αδικημάτων.

Επίσης Κύπρος, Ελλάδα και Ιορδανία υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για συνεργασία στον Τομέα της Εκπαίδευσης για τα έτη 2019-2022, ενώ υπεγράφη και Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), του Οργανισμού Enterprise Greece και της Επιτροπής Επενδύσεων της Ιορδανίας (Jordan Investment Commission – JIC).
Μετά τις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής, ο Βασιλιάς Αμπντάλλα Β΄παρέθεσε γεύμα εργασίας προς τους ηγέτες και τις αντιπροσωπείες τους.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασίαδη, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Αμμάν Ανδρέας Κουζούπης, ο προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης στο Υπουργείο Εξωτερικών, Πρέσβης Ανδρέας Κακουρής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή:ΚΥΠΕ