Α. Νεοφύτου: Δεν προσφέρονται για χαιρεκακίες και αλίευση ψήφων τα εθνικά ζητήματα

Κάλεσμα προς το ΑΚΕΛ να στηρίξει την προσπάθεια για απόκρουση, με πολιτικά όπλα, της επιθετικότητας της Τουρκίας, απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας ότι “δεν προσφέρονται αυτά τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, είτε για χαιρεκακίες, είτε για αλίευση μερικών ψήφων”.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες, η χώρα μας δεν βρίσκεται απλά κάτω από μια επιθετική ρητορική από πλευράς της Τουρκίας, αλλά δέχεται μια εχθρική επίθεση με παραβίαση ζωτικού χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Τέτοιες ώρες, που η χώρα δέχεται επιθέσεις, αυτό που θέλει και αναμένει ο λαός μας είναι την ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων και τη στήριξη και τη θωράκιση του εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Προέδρου και της Κυβέρνησης του, στην προσπάθεια, μέσα από πολιτικές κινήσεις, να θέσουμε προ των ευθυνών της την Τουρκία”, συμπλήρωσε.

Ανέφερε δε ότι, με την παρουσία του στην άτυπη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στη Ρουμανία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα θέσει στους υπόλοιπους 27 ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ, το θέμα των παραβιάσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία, ζητώντας από τους ομολόγους του να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Ήδη, συνέχισε, ευρωπαϊκοί θεσμοί, φίλες χώρες, τοποθετήθηκαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ενάντια στην επιθετικότητα και την προκλητικότητα της Τουρκίας, ενώ πρόσθεσε ότι, μπορεί να έχουμε εκλογές στις 26 του Μάη, αλλά “δεν χωρούν ούτε κομματικές μικροψυχίες, ούτε προσφέρονται ειδεχθή εγκλήματα και εχθρικές κινήσεις ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία για αλίευση κομματικών ψήφων”.

“Δεν είναι το υπέρτατο αν θα πιάσουμε πέντε περισσότερους κομματικούς ψήφους, το υπέρτατο είναι πώς προστατεύουμε τη χώρα μας και την πατρίδα μας”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, καλώντας το ΑΚΕΛ “να στηρίξει αυτήν την εθνική προσπάθεια, να αποκρούσουμε με πολιτικά όπλα αυτήν την επιθετικότητα της Τουρκίας και δεν προσφέρονται αυτά τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, είτε για χαιρεκακίες, είτε για αλίευση μερικών ψήφων”.

Η πατρίδα, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Αβέρωφ Νεοφύτου, πρέπει να τίθεται πάνω από κόμματα, κομματικές σκοπιμότητες και ψήφους.

Πηγή: ΚΥΠΕ