Αγωγή κατά κυπριακής κυβέρνησης από Βρετανούς για κακοτεχνία στο σπίτι τους

Αγωγή σε βάρος της κυπριακής κυβέρνησης δηλώνουν ότι έχουν υποβάλει οι Βρετανοί Σάιμον και Τζένι Φίλιπς, καταγγέλλοντας ότι οι αρμόδιες αρχές έδωσαν άδεια οικοδόμησης της πολυτελούς οικίας τους στην Άρμου της επαρχίας Πάφου σε επικίνδυνο έδαφος.

Το ζευγάρι των Βρετανών από το Χέμελ Χέμπστεντ δηλώνουν στην Daily Mail ότι αγόρασαν το συγκεκριμένο σπίτι, που βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών, το 2008 και έπειτα από δύο χρόνια άρχισαν να παρατηρούν ρωγμές στους τοίχους.

Εν τέλει, το σπίτι άρχισε να παίρνει κλίση που σήμερα δημιουργεί γωνία 12 μοιρών, με το έδαφος να έχει υποχωρήσει σημαντικά.

Το ζευγάρι επικαλείται ανεξάρτητη πραγματογνωμοσύνη μηχανικών που έκριναν ότι το έδαφος ήταν γεωλογικώς «προβληματικό» και ότι επομένως δεν έπρεπε να επιτραπεί στην κατασκευαστική εταιρεία να χτίσει στο σημείο το 2004.

Η κατασκευαστική εταιρεία πλέον δεν υφίσταται και οι δύο Βρετανοί ζητούν με αγωγή αποζημίωση από το κυπριακό κράτος ώστε να καλυφθεί το κόστος των επισκευών που υπολογίζεται σε 210.000 λίρες στερλίνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ