Ακάρ: «Λαμβάνουμε απαραίτητα μέτρα για Αιγαίο, Αν.Μεσόγειο & Κύπρο»

«Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ.

Στο πλαίσιο της τουρκικής άσκησης Θαλασσόλυκος, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι “στόχος μας με αυτές τις ασκήσεις είναι όπως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας και του λαού μας, να προστατεύσουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, τα θαλάσσια δικαιώματα και συμφέροντα, να δείξει την αποφασιστικότητά του και την ισχύ του”.

Επιπρόσθετα στον αγώνα μας εντός και εκτός της χώρας ενάντια στην τρομοκρατία, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία δικαιωμάτων και του δικαίου της χώρας μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο”, ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “δίνοντας τη μέγιστη προσοχή στις σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας, θα συνεχίσουμε ακλόνητα να προστατεύουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο του λαού μας στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ