Ανήλικοι πίσω από πυρκαγιά στη Λάρνακα

Σε συναγερμό τέθηκαν χθες, γύρω στις 8:00 μμ οι αρχές, από πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στη Λάρνακα. Μαρτυρία «έκαψε» παρέα ανηλίκων, η οποία άναψε φωτιά για να ψήσει φαγητό σε παρακείμενο πάρκο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το βράδυ στην περιοχή «Κρασία» (έδαφος Αραδίππου) ξέσπασε πυρκαγιά σε καλλιεργήσιμη γη, πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Στη σκηνή μετέβησαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άνδρες της οποίας κατέσβησαν τη φωτιά δύο ώρες αργότερα.

Τις προσπάθειες ενίσχυσαν τέσσερις γεωργικοί ελκυστήρες για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης.

Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέστη εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας των δυνατών ανέμων της περιοχής εκείνη την ώρα. Από τη φωτιά κάηκαν 14 εκτάρια γης και 25 δεμένες πάλες σανού.

Από έρευνες της αστυνομίας για την αιτία της πυρκαγιάς, προέκυψε μαρτυρία για παρέα τεσσάρων ανήλικων μαθητών, ηλικίας 14-16 ετών, οι οποίοι άναψαν φωτιά για να ψήσουν φαγητό σε παρακείμενο πάρκο. Εξαιτίας όμως των ανέμων, η φωτιά βγήκε εκτός ελέγχου.

Οι ανήλικοι παρουσιάστηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου με τους γονείς τους για να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους. Την υπόθεση εξετάζει ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίππου.

Πηγή: ΚΥΠΕ