Απάντηση Αβέρωφ Νεοφύτου στα όσα ανέφερε ο ‘Αντρος Κυπριανού στην ‘Καθημερινή’

Η τοποθέτηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ‘Αντρου Κυπριανού, στην εφημερίδα «Καθημερινή» δεν βοηθά στην προσπάθεια από τη μια να καταδικαστεί η τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη ν’ ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου για την επανένωση της πατρίδας μας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος συνοδευόμενος από στελέχη του ΔΗΣΥ, παρευρέθηκε σε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης, στη Λευκωσία.

Ο κ. Νεοφύτου υπέδειξε ότι την ώρα που η χώρα μας είναι υπό κίνδυνο και κινδυνεύει η σταθερότητά της, το καλύτερο απ’ όλους ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών, είναι να στηρίξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον αγώνα που δίνει εντός της Ευρώπης για θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Τοποθετήσεις ακόμη και σήμερα στη συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην ‘Καθημερινή’ δεν βοηθούν στην προσπάθειά μας, από τη μια να καταδικάσουμε την τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη ν’ ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου για την επανένωση της πατρίδας μας. Δεν έχει κανένα άλλοθι η Τουρκία και δεν φταίει η πολιτική της δικής μας πλευράς γιατί δεν έχει ξεκινήσει ο διάλογος», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε την ώρα που ζητάμε τη στήριξη της Ευρώπης εμείς οι ίδιοι στο εσωτερικό, έστω και με τα αίτια και αιτιατά που προβάλλει η Αριστερά, να δίνει άλλοθι στην τουρκική προκλητικότητα. Όπως και η άλλη δήλωση σήμερα ότι δήθεν, η πρόταση για δυο κράτη προέρχεται από τη δική μας πλευρά».

Έστειλε την ίδια ώρα «μήνυμα προβληματισμού» στην κυπριακή κοινωνία, θέτοντας το ερώτημα πόσο βοηθά την εθνική υπόθεση και την Κύπρο αν μέσα από τις κάλπες στις 26 του Μάη βγουν ενισχυμένες οι δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού της Αριστεράς και του ΑΚΕΛ και δυνάμεις που θέλουν και πολεμούν μαζί με την Αριστερά, τη διάλυση της Ευρώπης. «Ενίσχυση του Δημοκρατικού Συναγερμού σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη», είπε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως η επανένωση της Κύπρου παραμένει αμετάθετος στόχος παρά την προκλητικότητα της Τουρκίας, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες παραβιάζει την ΑΟΖ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας κι έστειλε από πλευράς ΔΗΣΥ και Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το μήνυμα ότι η Τουρκία, που έχει στο παθητικό της γενοκτονίες και συνεχίζει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο με την κατάφωρη και προκλητική επιθετικότητά της, δεν μπορεί να προσμένει ένταξη στην Ευρώπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ