Χαλάει ο καιρός σήμερα

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά θερµή αέρια µάζα αναµένεται τη ∆ευτέρα.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ αργότερα αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς και στα προσήνεµα µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά σταδιακά θα καταστούν µέτριοι και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Παροδικά, στα νοτιοδυτικά, θα πνέουν το απόγευµα µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη στα ανατολικά αλλά µέχρι ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγµένη και στα ανατολικά, αργότερα, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια, και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά από το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, όπου και θα κυµανθεί λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα παρατηρηθούν αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις, που το απόγευµα και το βράδυ αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές. Στην ατµόσφαιρα αναµένεται σκόνη. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, σε σχέση µε το Σάββατο. Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά µε σκόνη στην ατµόσφαιρα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Πηγή: ΚΥΠΕ