Χιλιάδες κόσμος στο Δασικό Πάρκο Τροόδους σύμφωνα με τον μετρητή κυκλοφορίας οχημάτων

Σύμφωνα με ανάρτηση του Τμήματος Δασών εντυπωσιακή  ήταν η επισκεψιμότητα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους. Ο μετρητής κυκλοφορίας οχημάτων που τοποθετήθηκε στο δρόμο Καρβουνά – Πλατεία Τροόδους έδωσε τα πρώτα αποτελέσματα για το τρίμηνο 4/12/2018 – 4/3/2019 με τη μέτρηση να καταγράφει συνολικά 106 590 διελεύσεις οχημάτων από και προς το Τρόοδος.

Μεγαλύτερη διέλευση παρατηρήθηκε τα Σαββατοκύριακα και ιδιαίτερα στις 3/2/2019 με καταγραφή 4 448 διελεύσεων. Ο μέσος όρος διελεύσεων της περιόδου είναι 2383 και 686 για τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές αντίστοιχα. Τα στοιχεία που καταγράφει ο μετρητής, ο οποίος ενσωματώθηκε στο σύστημα καταμέτρησης κυκλοφορίας του Τμήματος Δημοσίων Έργων ΔΙΑΥΛΟΣ, θα χρησιμεύσουν για τη διαχείριση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους ειδικά αλλά και της περιοχής του Γεωπάρκου Τροόδους ευρύτερα.

Ο μετρητής κυκλοφορίας οχημάτων τοποθετήθηκε στα πλαίσια του έργου με τίτλο «Αστροπαρατήρηση και φυσικό περιβάλλον – εναλλακτικό προϊόν ανάπτυξης και προβολής των γεωπάρκων της Ανατολικής Μεσογείου» με ακρωνύμιο GEOSTARS του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα Κύπρος 2014- 2020 το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α) και από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.