Δ.Συλλούρης: “Η διαφώτιση γύρω από ζητήματα της κοινωνίας αποτελεί το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή τους”

Η διαφώτιση γύρω από σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας μας, αποτελεί το πρώτο και σημαντικότατο βήμα για την αντιμετώπισή τους, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος σημείωσε ότι σε ένα πρώτο επίπεδο, η σωστή πληροφόρηση βοηθά τους πολίτες με χρόνιες παθήσεις ή που παρουσιάζουν σχετικά συμπτώματα, να προβούν στις απαραίτητες πρακτικές και διαδικασίες έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.

Σε χαιρετισμό του στη συμβολική «Πορεία με Μοβ Ομπρέλες», που διοργανώνει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου, ο κ. Συλλούρης είπε ότι «η ενημέρωση για τις χρόνιες παθήσεις αφορά και την ευρύτερη κοινωνία, καθότι η ευαισθητοποίηση του συνόλου των πολιτών συμβάλλει σημαντικά στη γενικότερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, βελτιώνοντας και την ποιότητα ζωής των ασθενών».

Όπως πρόσθεσε οι πέντε βασικοί πυλώνες για την αντιμετώπιση των ρευματικών και μυοσκελετικών παθήσεων, όπως και άλλων σπάνιων και χρόνιων παθήσεων, είναι οι εξής: πρώτο: πρόληψη και ανίχνευση, δεύτερο: διάγνωση και αντιμετώπιση, τρίτο: έρευνα, τέταρτο: καταγραφή των σπάνιων νοσημάτων και πέμπτο: υποστηρικτική φροντίδα, κοινωνική πρόνοια και ένταξη στο σύνολο της κοινωνίας.

Για την Ετήσια Εβδομάδα Ρευματοπαθειών, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως «έχει καθιερωθεί πλέον από τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου, ως θεσμός για το σύνολο της κοινωνίας μας», σημειώνοντας πως «η σημερινή Πορεία με Μοβ Ομπρέλες λειτουργεί ως σύμβολο για την πρόληψη ενάντια στις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις και ταυτόχρονα συμβάλλει στην εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού».

Τέλος, είπε πως «η φροντίδα για την ευημερία των πολιτών, και ειδικότερα των νοσούντων και ευάλωτων ομάδων, αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής στρατηγικής ενός κράτους και πρέπει να δίνεται η απαραίτητη σημασία, για την υλοποίηση των αναγκαίων δράσεων».

Πηγή:ΚΥΠΕ