Εγκαίνια Κυπριακού Περιπτέρου στην 58η Μπιενάλε Βενετίας

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Κυπριακού Περιπτέρου «Χριστόφορος Σάββα: Πρόωρα, Ξανά» στην 58η Μπιενάλε Βενετίας, με επιμελητή τον Jacopo Crivelli Visconti, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, στην παρουσία πολλών επισκεπτών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έγινε και η παρουσίαση των τριών εκδόσεων, που συνοδεύουν την έκθεση και τις σχετικές δράσεις που είχαν προηγηθεί:  Χριστόφορος Σάββα, Πρόωρα Παρών, εκδόσεις Hatje Cantz, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, 2019, Χριστόφορος Σάββα: Πρόωρα, Ξανά, εκδόσεις BOM DIA BOA TARDE BOA NOITE, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, 2019, Η Μνήμη του Αρχείου: ο Χριστόφορος Σάββα στον Κυπριακό Τύπο &  Λογοτεχνικά Περιοδικά, 1954–1968), εκδόσεις  BOM DIA BOA TARDE BOA NOITE, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, 2019.

Η επίσημη Τελετή Απονομής των Βραβείων της 58ης διοργάνωσης έλαβε χώρα το  περασμένο Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στο Ca’ Giustinian. Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Διεθνής Κριτική Επιτροπή απένειμε στην Κύπρια εικαστικό Χάρις Επαμεινώνδα το εξαιρετικά τιμητικό βραβείο του Αργυρού Λέοντα Υποσχόμενου Νεαρού Καλλιτέχνη για  τη συμμετοχή της στις κύριες εκθέσεις της Μπιενάλε, υπό την επιμέλεια του φετινού Διευθυντή, Ralph Rugoff.

Η συμμετοχή της Κύπρου στην 58η Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης – Μπιενάλε Βενετίας με το γενικό τίτλο May You Live in Interesting Times συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και το Point Centre for Contemporary Art, Λευκωσία.

Πηγή:ΚΥΠΕ