Έντονη η παρουσία της Αστυνομίας το καλοκαίρι

Έντονη θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας κατά την περίοδο του καλοκαιριού με στόχο την πρόληψη των δυστυχημάτων, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Σε δηλώσεις του σήμερα για το θανατηφόρο δυστύχημα στην επαρχία Αμμοχώστου όπου έχασε τη ζωή του 22χρονος, είπε ότι αυτοκίνητο που οδηγούσε 23χρονος στην Λεωφόρο Κάβο Γκρέκο στην Αγία Νάπα με κατεύθυνση από Πρωταρά προς Αγία Νάπα, κάτω από συνθήκες οι οποίες διερευνώνται συγκρούστηκε πλευρικά με μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 22χρονος ο οποίος κινείτο από Αγία Νάπα προς Πρωταρά.

Από τη σύγκρουση η μοτοσικλέτα βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε χαντάκι όπου και ακινητοποιήθηκε. Ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από εξετάσεις διαφάνηκε ότι ο 22χρονος φέρεται να μην έφερε κράνος ενώ δεν ήταν κάτοχος άδειας οδηγού μοτοσικλέτας. Οι συνθήκες, είπε, διερευνώνται.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Αγγελίδης τόνισε ότι η Τροχαία δραστηριοποιείται με εντατικούς ρυθμούς στην πρόληψη των δυστυχημάτων, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που άρχισε το καλοκαίρι, με ελέγχους μοτοσικλετών, για υπερβολική ταχύτητα.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι έντονη και έχει σημασία ότι χρειάζεται η συνδρομή και συνεργασία του κάθε οδηγού που βρίσκεται στο δρόμο, είπε, παράλληλα με εκείνα που λέμε καθημερινά και τονίζουμε όπως η καλή κατάσταση του οχήματος και να τηρείται πιστά ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. «Στόχος είναι να σώσουμε ζωές, να προλάβουμε δυστυχήματα», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ