Επίτροπος Εθελοντισμού: Σημαντική η καλλιέργεια κουλτούρας ενεργού πολίτη

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη ανέφερε ότι η Κύπρος είναι μια από τις λίγες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία έχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικής για την Κοινωνία των Πολιτών, την Ενεργό πολιτότητα, τον Εθελοντισμό και τις ΜΚΟ, σημειώνοντας πως η σημαντικότερη πολιτική είναι η καλλιέργεια κουλτούρας ενεργού πολίτη στα παιδιά και στους νέους και νέες.

Ο κ. Γιαννάκη ο οποίος απηύθυνε χθες βράδυ χαιρετισμό σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την απονομή των Βραβείων Ενεργού Πολίτη και Εθελοντισμού, τόνισε πως αν θέλουμε μια κοινωνία η οποία έχει ενεργό συμμετοχή στα κοινά, με ψηλό δίχτυ πρόληψης στις εξαρτησιογόνες ουσίες, με χαμηλούς δείκτες παραβατικότητας, με ενδυναμωμένο το στοιχείο της προσωπικής ανάπτυξης, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον προσφοράς και συμμετοχής, τόσο στα σχολεία αλλά και στην οικογένεια.

Ο κ. Γιαννάκη είπε ότι προς εκπλήρωση του στόχου αυτού, να καταστεί δηλαδή ο Εθελοντισμός συνείδηση, επενδύοντας στα παιδιά και τους νέους, ετοιμάστηκε το Εγχειρίδιο της Καλλιέργειας του Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη στα Σχολεία το οποίο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς, με τελικούς αποδέκτες τα παιδιά, γιατί πιστεύουμε πως μέσα από την παιδεία καθιερώνεται στους αυριανούς ενεργούς πολίτες η κοινωνική προσφορά ως αξία και μαζική κουλτούρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ