Ερσίν Τατάρ: Η «κυβέρνηση» δεν δημιουργήθηκε μετά από παρέμβαση της Τουρκίας

Την έντονη αντίδραση του «πρωθυπουργού» Ερσίν Τατάρ προκάλεσαν δημοσιεύματα ότι η συνεργασία Κόμματος Εθνικής Ενότητας και Κόμματος του Λαού προέκυψε μετά από πιέσεις και παρέμβαση της Άγκυρας, ο οποίος διέψευσε λέγοντας ότι συνεργασία των δύο κομμάτων και ο σχηματισμός της «κυβέρνησης» ήταν «θέλημα» των Τ/κ.

Στο θέμα αναφέρονται τα σημερινά πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπο με την εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» να έχει τίτλο «Την κυβέρνηση την ήθελε ο λαός, όχι η Τουρκία».

Ο κ. Τατάρ σε δηλώσεις του είπε ότι, ο λόγος της διάλυσης της «κυβέρνησης» των τεσσάρων κομμάτων ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης των Τ/κ προς αυτή γεγονός που οδήγησε σε πολλά προβλήματα εντός των κομμάτων μεταξύ των οποίων και πολλές υποθέσεις διαφθοράς, προσθέτοντας ότι η Τουρκία το μόνο που θέλει είναι την οικονομική ανάπτυξη του ψευδοκράτους.

Ο τέως «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι δημιουργήθηκε η «κυβέρνηση» που η Τουρκία επιθυμούσε υπενθυμίζοντας ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Τατάρ ανάφερε ότι «στόχος μας ήταν ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης που ήθελε και η Τουρκία».

Πηγή: ΚΥΠΕ