Ερσίν Τατάρ: Η νέα «κυβέρνηση» έχει ίδιες ιδέες με την Τουρκία στο Κυπριακό

“Ανέλαβε καθήκοντα μια ‘κυβέρνηση’ που έχει τις ίδιες ιδέες στο Κυπριακό με την Τουρκία”, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο DHA ο νέος “πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι το κόμμα του, “το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP) έχει μια βάση με πατριωτικές ιδέες και αυτό είναι πολύ σημαντικό”, προσθέτοντας ότι και το Κόμμα του Λαού του Κουντρέτ Οζερσάι με το οποίο συνεργάζονται “βλέπει το Κυπριακό με τον ίδιο τρόπο”. “Από δικής μας σκοπιάς θα κάνουμε ωραία πράγματα στο θέμα του Κυπριακού”, είπε.

Αναφερόμενος στις θέσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο Κυπριακό, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι “στη “βουλή” υπάρχουν 35 βουλευτές οι οποίοι βλέπουν διαφορετικά το θέμα από τον Ακιντζί και αυτό είναι υποχρεωμένος να το λάβει υπόψη του ο κ. Ακιντζί”. “Η νέα ‘κυβέρνηση’ είναι σε διαφορετικό σημείο, οι θέσεις μας για το Κυπριακό στο πρόγραμμά της ‘κυβέρνησής’ μας είναι καθαρές. Εμείς μαζί με την Τουρκία πιστεύουμε ότι πρέπει να έρθουν στο τραπέζι και άλλες εναλλακτικές μέθοδοι. Η κατάσταση έχει αλλάξει. Υπάρχει μια νέα αντίληψη”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ