«Φάουσαν να φκάλεις»: Aπό “κυρία” σε αυτιστικό παιδί – “Ροκάρει” η μητέρα με την ανάρτηση της

«Δεν είμαι λιγότερο καλός από εσένα, ούτε λιγότερο έξυπνος. Δεν είμαι παράξενος και φυσικά δεν μου αρέσει η μοναξιά. Είμαι απλά διαφορετικός. Θα με κάνεις παρέα; Θα με αγκαλιάσεις; Θα με αποδεχτείς;», αυτό συνήθως διαβάζουμε και αναλύουμε κάθε χρόνο που τιμούμε τα παιδιά με αυτισμό.

Είναι ίσως  από τα πιο υπέροχα παιδιά που έχω γνωρίζει… Έχουν τόση αγάπη μέσα τους που κυριολεκτικά σε πνίγουν με αυτήν.

Βέβαια όλα αυτά για μια μερίδα κόσμου και ειδικά στη χώρα μας. Που από την πιο μια «κυρίες» δίνουν το παρόν τους για να δώσουν τον οβολό τους για να προσφέρουν στις οικογένειες των αυτιστικών παιδιών με αντάλλαγμά βέβαια μια φωτογραφία στις κοσμικές στήλες των «δύο περιοδικών» που έμειναν να κυκλοφορούν στην «μεγαλούπολή» της χώρας.

Μην το πολυλογούμε και ας αφήσουμε μια μάνα αυτιστικού παιδιού να περιγράψει καλύτερα τα όσα έζησε:

Αύριο μπορεί να είναι το εγγόνι σου μαδάμ..

Το περιστατικό συνέβηκε πριν 25′ έξω απο την Ελληνική Τράπεζα (πρώην Συνεργατική στις Κόκκινες) όπου πήγα με το μωρό για να χρησιμοποιήσω το ΑΤΜ. Ο Μανώλης έβγαζε τους γνωστούς ήχους. Δύο «κιουρίες» πάνω στο πεζοδρόμιο (πιθανόν πελάτισσες του διπλανού καταστήματος) «θορυβήθηκαν» και η μία εκ των δύο (η πιο γραμματιζούμενη) είπε σιγανά το γνωστότατο και κυπριακότατο: «Φάουσαν να φκάλεις»..

Πήγα προς το μέρος της..

-Υπάρχει κάποιο πρόβλημα??

-Όι μάνα μου…απλά ενομίζαμεν πως έπαθεν τίποτε…

-Το μωρόν έχει αυτισμό..είναι με ειδικές ικανότητες,λέω..

-…………….(Γυρίζουν πλάτη και ψάχνουν κάτι απο το πεζοδρόμιο με ύφος δαρμένου Αζορ)

-Και να σας παρακαλέσω να είστε πιο προσεκτική στον τρόπο που εκφράζεστε… Μπορεί να μην ακούω αλλά άνετα διαβάζω τα χείλη σας…

ΜΟΥΓΚΑ

Κατανοήστε και αποδεχτείτε τον αυτισμό ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…. ή τουλάχιστον.. σεβαστείτε την γ@@@διαφορετικότητα στον συνάνθρωπό σας.

Της Νικολέτας Χρήστου