Φυλάκιση 2,5 χρόνων σε 36χρονο για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις

Ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε 36χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο σε υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Την υπόθεση είχε καταγγείλει στην Αστυνομία, τον Μάρτιο του 2017, μια 44χρονη, σύμφωνα με την οποία, τον Νοέμβριο του 2016 είχε γνωριστεί με τον 36χρονο που συστήθηκε ως πωλητής αυτοκινήτων.

Αφού παραπονούμενη συμφώνησε με τον 36χρονο να προχωρήσει στην εισαγωγή αυτοκινήτου από το εξωτερικό, το οποίο της έδειξε μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, η 44χρονη του έδωσε το χρηματικό ποσό των €5,000 σε μετρητά, ως προκαταβολή.

Ο 36χρονος της ανάφερε ότι θα είχε το αυτοκίνητό της σε τρείς βδομάδες, ωστόσο ακολούθησαν διάφορες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, κατά τις οποίες προέβαλε διάφορες δικαιολογίες όσον αφορά στην καθυστέρηση της έλευσης του αυτοκινήτου στην Κύπρο.

Η 44χρονη κατήγγειλε την υπόθεση όταν διαπίστωσε πως είχε εξαπατηθεί, αφού ο 36χρονος σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις τηλεφωνικές της κλήσεις.

Ο ύποπτος συνελήφθη στις 12 Μαρτίου 2017 και χθες ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία, με το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού να ανακοινώνει την απόφαση του για επιβολή ποινής δυόμιση ετών στον 36χρονο, με ισχύ από τις 27 Ιουλίου 2018, ημερομηνία που τελούσε υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

Πηγή: ΚΥΠΕ