Γ.Ομήρου: Ως «άβουλοι και μοιραίοι» παρακολουθούμε την εχθρική συμπεριφορά της Βρετανίας έναντι της Κύπρου

Δυστυχώς, ως «άβουλοι και μοιραίοι» παρακολουθούμε επί δεκαετίες την απροκάλυπτα, εχθρική συμπεριφορά της Βρετανίας έναντι της Κύπρου, με ασυγχώρητη και ανεπίτρεπτη παθητικότητα και αδράνεια, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου σημειώνει ότι η δήλωση του Υπουργού Ευρώπης της Βρετανίας, περί αμφισβητούμενης ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, «συνιστά συνέχεια της μόνιμης διαχρονικής αντικυπριακής της στάσης».

«Πέραν της επιμονής της Βρετανίας στη διατήρηση των αναχρονιστικών αποικιοκρατικών καταλοίπων στην Κύπρο, είχαμε τη σαφή παραβίαση των υποχρεώσεων της, δυνάμει των Συνθηκών Εγγυήσεως και συμμαχίας του 1960, με την άρνηση παρεμπόδισης της τουρκικής εισβολής του 1974. Αντίθετα, την δια πράξεων και παραλείψεων, ανοχή στο δίδυμο έγκλημα σε βάρος της πατρίδας μας», αναφέρει.

«Πρόκειται για θλιβερή στάση. Όσο συνεχίζεται η ανοχή προς την απροκάλυπτα αντικυπριακή στάση της Βρετανίας, τόσο θα συνεχίζεται η κλιμάκωση των εχθρικών της ενεργειών προς την Κύπρο.Θα υπάρξει άραγε, έστω και τώρα, κατανόηση αυτής της αυτόδηλης και πασίδηλης αλήθειας;», καταλήγει ο κ. Ομήρου

Πηγή: ΚΥΠΕ