Για σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου που λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα της ΕΕ κάνει λόγο το ΕΛΚ

“O Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους ηγέτες του ΕΛΚ για την τελευταία τουρκική κλιμάκωση στην Κύπρο και το ΕΛΚ καταδίκασε έντονα τις πρόσφατες τουρκικές δραστηριότητες γεώτρησης εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης”, σημειώνεται σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από το Σίμπιου της Ρουμανίας.

“Αυτή είναι μια σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου και λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα της ΕΕ. Έχουμε πλήρη αλληλεγγύη με τους φίλους μας στην Κύπρο και καλούμε την Άγκυρα να σταματήσει αμέσως αυτές τις ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα παρακολουθήσουμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην περιοχή και, όταν χρειαστεί, θα πιέσουμε για τα κατάλληλα μέτρα “, δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Joseph Daul.

Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) συναντήθηκαν σήμερα στο Σίμπιου της Ρουμανίας πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η συνάντηση κορυφής του ΕΛΚ συνδιοργανώθηκε με το κόμμα μας κόμμα Partidul National Liberal (PNL) και τον ηγέτη του Ludovic Orban. Οι επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, το μέλλον της Ευρώπης, η κατάσταση στην Κύπρο και στην Ισπανία βρέθηκαν στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης.

Μετά τις γενικές εκλογές στην Ισπανία, οι ηγέτες του ΕΛΚ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Partido Popular (PP) και στον Πρόεδρο του PP Pablo Casado. “Το PP παραμένει μια ισχυρή αντιπολίτευση στην Ισπανία και ένας αξιόπιστος συνεργάτης στην προσπάθειά μας να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον της Ευρώπης”, αναφέρει το ΕΛΚ.

“Η συνάντηση στο Σίμπιου έχει ιδιαίτερη σημασία για το ΕΛΚ”, δήλωσε σχετικά ο ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Joseph Daul. “Οι Ρουμάνοι πολίτες μας έδειξαν τι σημαίνει το θάρρος και η αφοσίωση σε μια δημοκρατική Ρουμανία. Με εντυπωσίασε η αποφασιστικότητα και η αφοσίωσή τους να βγουν στους δρόμους και να προστατεύσουν τις δύσκολες δημοκρατικές τους κατακτήσεις  ζητώντας να κυριαρχήσει το κράτος δικαίου και η ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Οι φωνές του ρουμανικού λαού έχουν ακουστεί στις Βρυξέλλες και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ηγέτες του ΕΛΚ συναντήθηκαν στο Σίμπιου για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στους Ρουμάνους, αλλά και στον Πρόεδρο κ. Klaus Iohannis και σε όλα τα κεντροδεξιά κόμματα του ΕΛΚ κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού έτους εκλογών”, δήλωσε.

Ενόψει αυτών των εκλογών τον Μάιο, οι ηγέτες του ΕΛΚ επανέλαβαν την αδιάβλητη υποστήριξή τους στον επικεφαλής υποψήφιο Manfred Weber.

Πηγή:ΚΥΠΕ