Η Πάμελα Άντερσον επισκέφθηκε τον Ασάνζ στη φυλακή

Η Πάμελα Άντερσον επισκέφτηκε τον Τζούλιαν Ασάνζ στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Λονδίνου όπου κρατείται. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη κοινωνικού χαρακτήρα που δέχθηκε ο Ασάνζ μετά τη σύλληψη του τον τον Απρίλιο. 

«Δεν αξίζει να βρίσκεται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Δεν διέπραξε καμία πράξη βίας, είναι ένας αθώος άνθρωπος» είπε η ηθοποιός μετά το τέλος της επίσκεψης.    Η Πάμελα Άντερσον πρόσθεσε πως ο Ασάνζ είναι «αποκομμένος από τα πάντα», συμπεριλαμβανομένων των παιδιών του, χωρίς πρόσβαση σε καμία πληροφορία.

«Είναι ένας καλός άνθρωπος, ένα απίστευτο άτομο. Τον αγαπώ και δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάει αυτή τη στιγμή. σχολίασε.

Η Πάμελα Άντερσον είχε επισκεφθεί αρκετές φορές τον Ασάνζ κατά τη διάρκεια της επτάχρονης παραμονής του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, δημιουργώντας έτσι φημολογία για το αν η σχέση τους είναι απλά φιλική. Κατά την επίσκεψη της στη φυλακή η Άντερσον συνοδευόταν από τον αρχισυντάκτη των Wikieleaks, τον Κρίστιν Χράφνσον που είπε πως η συνάντηση της Άντερσον με τον Ασάνζ ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική.

«Ήταν σοκ για εμένα να βλέπω τον φίλο μου, έναν διανοούμενο, έναν εκδότη, έναν δημοσιογράφο που άλλαξε ον κόσμο της δημοσιογραφίας με το έργο του να κάθεται σε ένα κελί φυλακής υψίστης ασφαλείας» είπε ο Χραγφνσον και πρόσθεσε πως ο Ασάνζ είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται για 23 ώρες την ημέρα στο κελί του.

Ο Ασάνζ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο έκδοσης στις ΗΠΑ, η υπόθεση του θα εξεταστεί στις 30 Μαΐου. Οι δικηγόροι του ιδρυτή των Wikilekaks έχουν πει στο CNN πως κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακή Belmarsh του Λονδίνου τον έχουν συναντήσει μόνο μία φορά από κοντά.

Πηγή: www.lifo.gr