Ιράν: Aπαγόρευσαν στους άντρες να κοιτούν τις γυναίκες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου

Έντολή στους άντρες να μην κοιτούν τις γυναίκες όσο διαρκεί το Ραμαζάνι έδωσε το ανώτατο θρησκευτικό όργανο του Iράν. Το ίδιο όργανο ανακοίνωσε ότι θα συλλαμβάνονται όσοι τρώνε δημόσια κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής εορτής ή ακούνε μουσική στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου τους.
«Η συμβουλή μου στις γυναίκες είναι να σεβαστούν ακόμα περισσότερο το καθεστώς με τις χιτζάμπ από ό,τι νωρίτερα, ενώ στους άντρες λέω ότι θα πρέπει να αποφεύγουν να κοιτούν τις περαστικές γυναίκες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του οργάνου, Γκολάμ-Χοσεΐν Εσμαϊλί.
«Όποιος αγνοήσει αυτές τις οδηγίες όσο διαρκεί το Ραμαζάνι, θα έχει διαπράξει αδίκημα και θα πρέπει να περιμένει κάποια ποινή από τις μονάδες εφαρμογής του νόμου» πρόσθεσε ο ίδιος.Την ίδια ώρα η «αστυνομία ηθικής» που λειτουργεί στο Ιράν έχει ξεκινήσει έρευνα για βίντεο στα social media που δείχνουν μαθήτριες σχολείων να χορεύουν ποπ τραγούδια.
Το βίντεο που προκάλεσε την οργή του υπουργείου Παιδείας του Ιράν που έκανε λόγο για «ενοχλητικές εικόνες» δείχνουν νεαρά παιδιά και κάποιους δασκάλους να χορεύουν το τραγούδι Gentleman by US του Ιρανού ράπερ, Sasy.
Πηγή:protothema.gr