Κάλεσμα ΣΕΚ για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

Η ΣΕΚ καλεί τον κόσμο και ιδιαίτερα τα  μέλη της, να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή 26 Μαΐου και με καθαρό μυαλό να επιλέξουν αυτούς που θεωρούν ως καλύτερους και ικανότερους να εκπροσωπήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Η αποχή και η αδιαφορία δεν αποτελούν ούτε λύση, ούτε επιλογή.  Οι ώρες για την Ευρώπη, αλλά ιδιαίτερα για την Κύπρο, είναι διπλά κρίσιμες και δεν δικαιολογούν κανένα εφησυχασμό και καμία ολιγωρία. Οι ψηφοφόροι καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον του τόπου, ο οποίος εδώ και 45 χρόνια βρίσκεται σε κατάσταση ημικατοχής από την Τουρκία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Η ΣΕΚ καλείς επίσης σε αξιοποίηση των αρχών και αξιών της ΕΕ  «για να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τον τόπο μας, επανενώνοντας τον σε συνθήκες δημοκρατίας, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, ευημερίας, ειρήνης και ασφάλειας, χωρίς στρατεύματα κατοχής και επεμβατικά δικαιώματα».

Προσθέτει ότι οι πολίτες οφείλουν να παραμείνουν αυστηρά προσηλωμένοι στα ιδεώδη και στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με παρρησία και αποφασιστικότητα να διεκδικήσουν μια καλύτερη Ευρώπη που θα στηρίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα παράγει όφελος, πλούτο και ανάπτυξη για όλους.

«Η Ευρώπη μας αφορά και μας επηρεάζει σε καθημερινό επίπεδο.  Μέσα από την κάλπη έχουμε καθήκον και υποχρέωση, ενώνοντας δυνάμεις να φτιάξουμε μια καλύτερη Ευρώπη και να φράξουμε το δρόμο στον Ευρωσκεπτικισμό και στο λαϊκισμό», αναφέρεται.

Πηγή:ΚΥΠΕ