Κατεχόμενα – «Αναπληρωτής πρόεδρος» της «βουλής»: “Το ΑΚΕΛ είναι πιο επικίνδυνο από το ΕΛΑΜ”

Το ΑΚΕΛ είναι πιο επικίνδυνο από το ΕΛΑΜ, υποστήριξε ο «αναπληρωτής πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των Eυρωεκλογών.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο Τορέ ανέφερε ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, «συνεχίζει το εμπάργκο και την πολιτική απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων».

Ισχυρίστηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έγινε ολόκληρη μέλος της ΕΕ και ότι οι δύο έδρες στην Ευρωβουλή που ανήκουν στους Τουρκοκύπριους δόθηκαν στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Αναφερόμενος στον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ο Ζορλού Τορέ είπε ότι ένας Κύπριος με τουρκικό όνομα εκλέγηκε στην Ευρωβουλή από τη λίστα του ΑΚΕΛ «υποστηρίζοντας ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο».

«Το ΑΚΕΛ εφαρμόζει το κάλεσμα του Μακαρίου και του Παπαδόπουλου. Η ελληνικοποίηση της Κύπρου μέσα από την ώσμωση προωθείται από το ΑΚΕΛ. Το ΕΛΑΜ – ΕΟΚΑ στοχοποιεί τους Τουρκοκύπριους με ένοπλες επιθέσεις, και το ΑΚΕΛ μέσα από την ώσμωση. Και οι δύο προσπαθούν να εξουδετερώσουν τον τουρκικό λαό με διαφορετικό τρόπο», υποστήριξε, κάνοντας λόγο για κίνδυνο.

ΚΥΠΕ