Κινδυνεύει το μέλλον της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» σύμφωνα με την Χαβαντίς

Aναποτελεσματική και χωρίς ισχύ μπορεί να θεωρηθεί η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» στα κατεχόμενα, όταν σε ένα μήνα το ΕΔΑΔ θα εξετάσει 3 από τις 65 αιτήσεις που υπέβαλαν οι Ε/κ πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαβαντίς, 15 από αυτές τις υποθέσεις αφορούσαν την μη καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού στους αιτητές στην «επιτροπή» μετά από φιλικό διακανονισμό, παρά το γεγονός ότι πέρασε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Στις υπόλοιπες 50 περιπτώσεις, η «επιτροπή» δεν εξέφρασε γνώμη, σημειώνεται στο δημοσίευμα προσθέτοντας ότι αν ληφθεί απόφαση υπέρ των ενάγοντων, η Τουρκία θα υποστεί “μεγάλη ζημιά”.

Για το λόγο αυτό, αναφέρει η Χαβαντίς, γίνονται συναντήσεις υψηλού επιπέδου στην Τουρκία ώστε να αποφασίσουν κατά πόσο θα πάνε μέχρι τις 18 Ιουνίου σε φιλικό διακανονισμό γι’ αυτές τις υποθέσεις. Γι’ αυτό το λόγο κλήθηκε στην Άγκυρα ο συνταξιούχος «γενικός εισαγγελέας», Ζαίμ Νετζιτιγκίλ. Εάν μέχρι τις 18 δεν υπάρξει φιλικός διακανονισμός οι υποθέσεις θα μεταφερθούν πλέον ως νομικές στα αρμόδια όργανα του ΕΔΑΔ και σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να κριθεί ότι η «επιτροπή» αποζημιώσεων ως εσωτερικό ένδικο μέσο έχει εξαντληθεί και να μην έχει ισχύ.

Πηγή: ΚΥΠΕ