Ο «πρωταγωνιστής» που έχει εκθέσει διεθνώς την Κύπρο…

Ένας Απρίλης που θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη μας. Μια σειρά από δολοφονίες, ένας «ήρεμος» και «άνθρωπος της διπλανής πόρτας» όπως τον χαρακτήριζαν  αρκετοί που τον γνώριζαν γίνεται ο πρωταγωνιστής ανά το παγκόσμιο με την αποκάλυψη των φρικιαστικών εγκλημάτων του. Ένας  serial killer που ήταν βραβευμένος υπολοχαγός και καλός φωτογράφος κατάφερε να εκθέσει με τον χειρότερο τρόπο την χώρα μας…

Είναι το θέμα συζήτησης παντού. Λίγα αυτά που μας επιτρέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία να γράψουμε. Παρ’ όλα αυτά έχουμε μαζέψει όσα μας έχουν μεταφέρει άτομα από το περιβάλλον του και «κουβέντες» οι οποίες δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί.

  • Ο Νίκος Μεταξάς είναι Ε/Κ. Η μητέρα του κατάγεται από την Βουλγαρία η οποία έχει πάρει διαζύγιο πριν από μερικά χρόνια από τον σύζυγο της ο οποίος είναι Κύπριος με καταγωγή από το Δίκωμο.
  • Η πρώην σύζυγος του είναι μια καταξιωμένη γυναίκα στο χώρο της ιατρικής και χαίρει το σεβασμό από όλους τους συναδέλφους της.
  • Λέγεται ότι η γυναίκα που νοίκιαζε το σπίτι στην Ρουμάνα Livia Bunea και την οκτάχρονη κόρη της Elena – Natalia ήταν η πρώτη που παρατήρησε ότι έλειπαν οι βαλίτσες, αφού το πατάρι ήταν ανοιχτό, αλλά δεν έλειπαν τα προσωπικά τους αντικείμενα,κάτι που είχε αναφέρει στις Αρχές.
  • Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να κρύβει κάποιος μέσα στο μυαλό και την ψυχή του. Τι είναι άραγε αυτό που μπορεί να σε μετατρέψει από ένα ήρεμο άτομο σ’ ένα τέρας; Λέγεται ότι το φρεάτιο στο Μιτσερό υπάρχουν και άλλα πτώματα αλλά λόγω της επικινδυνότητας να καταρρεύσει δεν έχει βρεθεί ακόμη τρόπος για να ανασυρθούν τα πτώματα.

  • Το τελευταίο μήνυμα που πήρε η κολλητή της Μάρτζι όπως η ίδια περιγράφει σε κατάθεση της σου άφηνε την αίσθηση ότι δεν το είχε γράψει εκείνη. Υπονοούσε ότι θα έκανε κακό στον εαυτό της, μόνο που είμαι σίγουρη ότι το μήνυμα αυτό δεν ήταν δικό της. Ήταν γραμμένο βέβαια στην γλώσσα μας αλλά ήταν μεταφρασμένο στο google translate. Δεν ήταν σωστό, η γραμματική του δηλαδή δεν ήταν σωστή. Μετά από αυτό εξαφανίστηκε”.
  • Οι στρατιώτες άκουγαν συχνά από τον Νίκο Μεταξά την έκφραση: «Να μην εμπιστεύεστε κανέναν».
  • Ήξερε πως να εξαφανίζει τα πτώματα: Γνώριζε πως το φρεάτιο το οποίο επέλεξε φτάνει στα περίπου 130 μέτρα βάθος και πως ήταν ένα μέρος που δεν πλησίαζε εύκολα κανείς. Γνώριζε πως από τη στιγμή που  το μεταλλείο εγκαταλείφθηκε ο χώρος του φρεατίου γέμισε νερό και έγινε σχεδόν απροσπέλαστο.
  • Περισσότερες από 30 γυναίκες γνώρισε ο 35χρονος «Ορέστης» μέσω social media.
  • Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες…(χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια ως  προς τον φερόμενο δολοφόνο, όσο για την αδιαφορία των Αρχών για διερεύνηση των εξαφανίσεων).