Ο Πτηνολογικός ζητά να πάει η ψήφος σε Ευρωβουλευτές που δεσμεύονται για προστασία της φύσης

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου καλεί τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν Ευρωβουλευτές που δεσμεύονται να εργαστούν για την προστασία της φύσης και παρουσιάζει του 11 υποψήφιους Ευρωβουλευτές που δεσμεύονται ως προς αυτό.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η επόμενη πενταετία θα είναι καθοριστική για το μέλλον της φύσης ενώ το Ευρωκοινοβούλιο έχει τη δύναμη αλλά και την ευθύνη να προστατεύσει τη φύση μέσω των Οδηγιών, των Κανονισμών και των Πολιτικών που ψηφίζει.

Λέει επίσης ότι 11 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές (σε τυχαία σειρά) υπέγραψαν τη Διακήρυξη του Πτηνολογικού και δεσμεύτηκαν ότι, εάν εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο, θα εργαστούν για την προστασία της φύσης. Αυτοί είναι οι Νεοκλής Συλικιώτης, Μαρίνα Νικολάου και Χρύσανθος (Άθος) Γεωργίου από το ΑΚΕΛ, οι Δώρος Χριστοδουλίδης, Ανδρέας Θεμιστοκλέους και Μαρία Παστελλά από τη Συμμαχία Πολιτών, Αλεξία Σακαδάκη, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και Έφη Ξάνθου από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο Δημήτρης Παπαδάκης από την ΕΔΕΚ και η Ελένη Θεοχάρους  από την Αλληλεγγύη.

Τέλος, αναφέρει ότι τo Ευρωπαϊκό Δίκτυο ‘Climate Action Network Europe’ έχει κατατάξει τους Ευρωβουλευτές του απερχόμενου Ευρωκοινοβουλίου σε τρεις κατηγορίες. Στους «υπερασπιστές» κατατάχθηκαν οι Νεοκλής Συλικιώτης και Τάκης Χατζηγεωργίου (ΑΚΕΛ), στους  «Αναβλητικούς» οι Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ) και Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ) και στους «δεινόσαυρους» οι Λευτέρης Χριστοφόρου (ΔΗΣΥ) και Ελένη Θεοχάρους (Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών).

Πηγή:ΚΥΠΕ