Όταν η «πολιτική ευθιξία» τους ανάγκασε να παραιτηθούν από τα κυβερνητικά αξιώματα

Αντιμέτωποι και με παραιτήσεις υπουργών βρέθηκαν πολλές φορές οι Πρόεδροι της  Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλοι παρέδωσαν τα υπουργεία του για λόγους «Πολιτικής ευθιξίας». Ποιες παραιτήσεις «τάραξαν» τα νερά της Κύπρου και γιατί… Μαζέψαμε τις πιο πρόσφατες με τις δηλώσεις των πρώην υπουργών που «μάζεψαν» τα πράγματα τους από τα υπουργεία κυρίως στην σκιά των σκανδάλων.

Ιωνάς Νικολάου – Αφορμή ο «Ορέστης»

  • Σε δηλώσεις του, ο κ. Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνον, επεξηγώντας ότι δεν είχε καμία προσωπική ευθύνη για τις καταγγελίες και χαρακτήρισε άδικη την προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στην κυβέρνηση και στον ίδιο.

Νίκος Σαρρής Μάρτιος 2013  – Το «Κούρεμα»

  • Την παραίτησή του, την οποία αποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπέβαλε ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Νέος ΥΠΟΙΚ αναλαμβάνει ο Χάρης Γεωργιάδης. “Ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο να βοηθήσω τη συμφωνία της Κύπρου με την Τρόικα για το μνημόνιο, κάτι που έγινε κατορθωτό”, επεσήμανε ο κ. Σαρρής σε δηλώσεις του. Ο λόγος της παραίτησής του, είπε, είναι η διευκόλυνση του έργου της Ερευνητικής Επιτροπής…

Νίκος Κόσιης  – Τα κλεμμένα εξαρτήματα

  • Τον Σεπτέμβρη του 2002, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Κόσιης, υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας μετά την αποκάλυψη ότι στο σκάνδαλο με τα συναρμολογημένα πολυτελή οχήματα με κλεμμένα εξαρτήματα από το εξωτερικό εμπλέκονταν αξιωματικοί της Αστυνομίας και συγγενικά τους πρόσωπα.

Ανδρέας Αγγελίδης  – Αιτία ο Κίτας

  • Την παραίτησή του υπέβαλε ο Αρχηγός Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης. Τον Δεκέμβριο του 2008, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κύπρος Χρυσοστομίδης, παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους ευθιξίας μετά την απόδραση του ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα.

Παπακώστας  – Κυπριανού – Η έκρηξη στο Μαρί

  • Τον Μάρτιο του 2013, οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών Κώστας Παπακώστας και Μάρκος Κυπριανού, αντίστοιχα παραιτούνται μετά την έκρηξη στο Μαρί. Διευκρινίζοντας ότι παραιτούνται «όχι από αίσθημα ενοχής αλλά για λόγους πολιτικής ευθιξίας».