Πάφος: Υπό κράτηση ανήλικος για κλοπή αυτοκινήτου και μαχαιροφορία

Διάταγμα κράτησης δυο ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 16χρονου σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο κλάπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, στις 16 Απριλίου, 2019, ενώ βρισκόταν σταθμευμένο και κλειδωμένο στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης του, στην επαρχία Πάφου.

Το πρωί της επόμενης μέρας, 17 Απριλίου, μετά από πληροφορία, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων το αυτοκίνητο που είχε κλαπεί, το οποίο έφερε κλοπιμαίες πινακίδες εγγραφής άλλου οχήματος και εντός του οποίου βρισκόταν 17χρονος. Σε έρευνα που ακολούθησε, στην κατοχή του 17χρονου και στο αυτοκίνητο ανευρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, κλειδιά οχημάτων, δύο ζεύγη γυαλιών ηλίου και μία θήκη γυαλιών, ένας ενισχυτής ήχου, μία μπαταρία αυτοκινήτου, δύο φούτερ, μαχαίρια, φανάρια, ένα κατσαβίδι και μία κουκούλα, για την κατοχή των οποίων ο 17χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Εναντίον του 17χρονου εξασφαλίστηκε στη συνέχεια δικαστικό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου αυτός συνελήφθη το απόγευμα της 17ης Απριλίου, ενώ σε νέα έρευνα, η οποία έγινε στο κλοπιμαίο αυτοκίνητο, βάσει Δικαστικού εντάλματος, εντοπίστηκε επίσης ένας αισθητήρας κάμερας κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Την επόμενη μέρα, 18 Απριλίου, ο 17χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο ενέκρινε σχετικό αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του διάταγμα προσωποκράτησης για χρονική περίοδο επτά ημερών, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, κλοπής, παράνομης κατοχής περιουσίας, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς και κατοχής οργάνου με σκοπό τη διάρρηξη.

Την ίδια μέρα εξασφαλίστηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 16χρονου, στη βάση μαρτυρίας ότι εμπλέκεται στη διάπραξη των αδικημάτων.

Ο 16χρονος εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας γύρω στις 3.55 τα ξημερώματα σήμερα, σε περιοχή στην Πάφο και συνελήφθη βάσει του Δικαστικού εντάλματος, ενώ στην κατοχή του ανευρέθηκε ένα μαχαίρι, με λεπίδα μήκους 9,5 εκατοστόμετρων, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και για το αυτόφωρο αδίκημα της μαχαιροφορίας. Αυτός τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Πάφου σε συνεργασία με το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ