Πληροφορίες για πρόσβαση πολιτών με κινητικά προβλήματα στην Πλατεία Ελευθερίας

Πληροφορίες για τις πρόνοιες που έχουν γίνει για πρόσβαση πολιτών με κινητικά προβλήματα στην Πλατεία Ελευθερίας δίνει στη δημοσιότητα με γραπτή δήλωσή της η Συντονίστρια του έργου Αγνή Πετρίδου.

«Σε όλες τις κατευθύνσεις στον κόμβο που ενώνει τη γέφυρα της Πλατείας με τις οδούς Κωστάκη Παντελίδη, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και τις εισόδους των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου υπάρχουν επίπεδα σημεία, για διευκόλυνση της πρόσβασης των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα», αναφέρει.

Ο βόρειος κόμβος, συνεχίζει, βρίσκεται στο πάνω μέρος του ενετικού τείχους. Ως εκ τούτου, εξηγεί, «δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια ενιαία επίπεδη επιφάνεια με τους δρόμους της εντός των τειχών πόλης, χωρίς να επηρεαζόταν το τείχος».

«Έχουν όμως δημιουργηθεί πολλές επίπεδες προσβάσεις και ράμπες σε όλες τις κατευθύνσεις για να διευκολύνουν την πρόσβαση των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα», σημειώνει.

Ενημερώνει επίσης ότι στο νότιο κόμβο που δεν υπήρχαν τέτοιοι περιορισμοί, έχει δημιουργηθεί μια ενιαία επίπεδη επιφάνεια.

Η κ. Πετρίδου αναφέρει ακόμη ότι στα σημεία που υπάρχουν σκαλοπάτια, έχουν τοποθετηθεί προσωρινές προειδοποιητικές αντανακλαστικές λωρίδες, ενώ έχουν παραγγελθεί και αναμένονται σύντομα μόνιμες μεταλλικές προειδοποιητικές λωρίδες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται σε ανάλογα έργα του εξωτερικού.

«Προτρέπονται οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα και οι συνοδοί αναπηρικών και παιδικών αμαξιδίων να χρησιμοποιούν τις ενδεδειγμένες επίπεδες επιφάνειες στο βόρειο κόμβο», καταλήγει η κ. Πετρίδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ